Премиерата на „Затегнете коланите“: Стефания Колева „лети“ през живота с усмивка

  • Сподели:
Премиерата на „Затегнете коланите“: Стефания Колева „лети“ през живота с усмивка

Новият спектакъл беше посрещнат с аплодисменти в пълната зала на „Theatro отсам канала“

С аплодисменти, смях и малко сълзи беше посрещнат новият спектакъл със Стефания Колева „Затегнете коланите“. Премиерата на постановката с автори Здрава Каменова и Светльо Томов беше в пълната зала на „Theatro отсам канала“ в София в четвъртък вечерта. 

Публиката се срещна с една героиня, която доста прилича на самата Стефания, и това не е случайно, защото спектакълът е едно лично и доста комично пътуване.

Всичко се случва в подсъзнанието на една жена, която прави равносметка за живота си, докато самолетът, в който пътува, пада и скоро ще се разбие.
Преживяването за зрителите беше в няколко измерения, тъй като сюжетът се развива паралелно. На екран – през заснети кинокадри, публиката вижда реалната критична ситуация, а на живо - на сцената, влиза в „главата” на героинята заедно с всичките ѝ страхове и всички абсурдни несбъднати желания. 

С неизчерпаема енергия Стефания Колева „лети“ през живота, задавайки си поредица въпроси, започващи с вечното „ако“. Ако не се бях качила на този самолет? Ако бях взела други решения за важните неща? Ако бях живяла по друг начин?

Притисната от обстоятелствата, и малко на бързи обороти, героинята се опитва в оставащите ѝ малко минути живот да навакса неизживяното, минавайки през темите, които всяка жена върти в мислите си. Къде отиде любовта? Какво щеше да стане, ако бях живяла по друго време, ако познавах Елвис, ако той се бе влюбил в мен?

Ами ако живеех на друго място… например в Холивуд? Струва ли си да се пазят диети или този живот трябва да се живее калорично? Как изглежда Раят за мъжете? 

Тези въпроси отприщват невъзможните възможни варианти на паралелните ни животи, за да стигнат до най-простичкия отговор накрая.
И всичко това с много самоирония, въображение и обич към живота, хората, дори с любов към грешките, които всички правим.

Автори на спектакъла са Здрава Каменова и Светльо Томов. Режисьор на видеото е Иван Москов. Художник мултимедия е Никола Налбантов, а композитор на музиката - Добромир Кисьов.

Видеото към спектакъла е заснето със съдействието на Института по въздушен транспорт - София.

След първата среща на публиката със „Затегнете коланите“ в София предстоят премиери Бургас и Варна, както и още една дата в столицата.