През 2023 г. Писък 6 ще огласи Ню Йорк

  • Сподели:
През 2023 г. Писък 6 ще огласи Ню Йорк

Гоустфейс ни очаква с писък на уста само в кината през март

Този март в многомилионния град никой не чува твоя писък! След като в началото на тази година Гоустфейс се завърна триумфално с изключително добре приетия, както от критиката, така и от зрителите Писък, през 2023 г. иконичният убиец за първи път ще се отправи към „града, който никога не спи“, за най-напрегнатата и кървава част от франчайза до момента – Писък 6.

Оцелелите от последните нападения на Гоустфейс, сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и племенниците на обичания от феновете Ранди Мийкс – близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун) напускат Уудсбъро и започват нова глава от живота си в Ню Йорк. Ужасът обаче, ги следва по петите – нов убиец надява маската на Гоустфесй и скоро градът потъва в кръв.

Групата младежи се изправя пред нещо напълно различно и нищо не е такова каквото изглежда? Коя е самоличността на убиеца и по-важното кой ще оцелее?

Наред със запазените марки на поредицата – ужас, хумор и интелигентна постмодерна сатира на жанра, умножени многкратно, Писък 6 засяга темата за липсата на хуманност и отчужденост в големия град. Какво означава да си заобиколен от хора, които отказват да се забъркват в „чужди проблеми“ и как изолацията влияе на емоциите и съзнанието ни?

Вижте обещанието за всичко това, както и началото на ужаса в първия трейлър на филма:

Наред с Мелиса Барера, Джена Ортега, Джазмин Савой Браун и Мейсън Гудинг, в Писък 6 завръщане правят Кортни Кокс като емблематичната за франчайза Гейл Удърс, както и Хейдън Пенетиер като фаворитката на феновете от Писък 4 Кърби Рийд. В останалия актьорски състав се включват Дермът Мълруни, Тони Револори, Смара Уивинг и др. 

Режисьори на Писък 6 са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели, Писък), по сценарий на Джеймс Вандербилт (Зодиак, Невероятният Спайдър-мен) и Гай Бузик (Докато смъртта ни раздели, Castle Rock). Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) отново е в ролята на изпълнителен продуцент.

Гоустфейс ни очаква с Писък 6 на уста само в кината от 10 март.