Пускат допълнителни билети за “Нощ под звездите”

  • Сподели:
Пускат допълнителни билети за “Нощ под звездите”

Оркестърът на двореца Шьонбрун ще има втори концерт на 5 август на Царевец, още места за Галата в София

Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще изнесе втори допълнителен концерт на историческия хълм Царевец във Велико Търново, защото билетите за първия отдавна са изчерпани, обявиха организаторите на фестивала “Сцена на вековете”.

“Това е прецедент в историята на един от най-старите фестивали на открито в България”, похвалиха се организаторите.
Билетите за концерта на 5 август от 21 часа на крепостта “Царевец” са в продажба от днес.

Поради големия интерес към “Нощ под звездите”, в който ще бъдат изпълнявани произведения на фамилия Щраус и техни съвременици , се пускат допълнително билети за Галата в София пред храм-паметник “Свети Александър Невски” на 8 август.

“Вълнуващо е да науча, че предстоящите ни концерти в България са очаквани от публиката. Радостен съм от интереса към нашата нова програма, посветена на Щраус, на меломани от Гърция, Сърбия, Румъния и Турция, които ще ни следват из вашата прекрасна страна”, сподели диригентът Гуидо Манкузи. Той е син на италиански пианист и австрийска оперна певица. Световната си кариера започва във Виена. Рaботи с различни формации, а от няколко години води Оркестъра на двореца Шьонбрун.

В програмата на българското турне, което ще мине на 7 август и през Летния театър във Варна, са включени хитове на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия син Дунав”, части от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон”.

“Подготвили сме и специална изненада за българската публика, която искрено се надявам да я вдигне на крака”, каза директорът на оркестъра Петър Хосек.