Разбери какви изненади ни очакват в Пловдив през 2019

  • Сподели:
Разбери какви изненади ни очакват в Пловдив през 2019

Всички очакват с нетърпение 2019-та да настъпи и една от основните причини е официалното откриване на първата българска Европейска столица на културата. Мястото е Пловдив, а датата - 12 януари 2019 г.

Инициативите, част от официалната програма, стартираха и градът вече посреща гости, дошли от различни краища на света и България. През последните години на подготовка за Европейска столица на културата, градът се превърна в синоним за множество събития и фестивали, които радват и разнообразяват не само пловдивчани, но и всички туристи, решили да се забавляват, да научат нещо ново за света на изкуствата или да се запознаят с древната история и днешния облик на Пловдив.

Пловдив бе избран да носи престижната титла през 2014 г. заедно с италианския град Матера и двата града догодина ще покажат заедно как наследството в симбиоза със съвременните форми на изява продължава да обединява различните култури, изкуства и традиции и най-вече да сплотява хората.

Повече от 30 години общоевропейската инициатива столица на културата дава възможност на градовете да споделят разнообразието на културите си и да привличат вниманието на нови и различни публики. Не е тайна, че Пловдив го прави от хилядолетия. Културата има много лица, но в Пловдив днес те са #заедно с цяла южна централна България, палитра от етноси, поколения и традиции.

Всичко се случва заедно и то именно в Пловдив, в българската културна столица всички споделят предизвикателствата и енергията за трансформация. Многопластовата история с хълмовете, сводовете и арките, Античния театър, Римския стадион, реката, храмовете и калдъръма са основателни аргументи, с които България да напомни, че има свое собствено място на международната културна сцена.

На 5 септември Пловдив ще представи официалната си програма, с която ще посрещне хилядите очаквания и вкусове на многобройните посетители през следващата една година. Повече от 350 събития на всевъзможни места в и около града гарантират, че възможностите за забавления ще са много, а преживяванията със сигурност вълнуващи. Остава по-малко от месец, за да разберем какви изненади ни е приготвил Пловдив за следващата година, а редовните пътувания до там ще са сигурни.

Всичко се случва заедно в Европейска столица на културата! Проследете програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 на официалния сайт и не пропускате да посетите града!

Разбери какви изненади ни очакват в Пловдив през 2019