Red Hot Chili Peppers обявяват новия си албум Unlimited Love - "Това е мисията на нашия живот"

  • Сподели:
Red Hot Chili Peppers обявяват новия си албум Unlimited Love - "Това е мисията на нашия живот"

Red Hot Chili Peppers се завръщат с първата си нова песен, носеща името "Black Summer". Парчето води новия албум на групата, Unlimited Love, който излиза на 1 април чрез Warner music.
Новият сингъл пристига преди предстоящото турне на Red Hot Chili Peppers. Групата подготвя шоута, които ще бъдат проведени с подкрепата на A$AP Rocky, Thundercat, Anderson, Paak & The Free Nationals, Haim, Beck, the Strokes, King Princess и St. Vincent. Понастоящем концертите трябва да започнат през юни и да продължат до септември.

"Единствената ни цел е да се изгубим в музиката. Ние, Джон, Антъни, Чад и Флий, прекарахме заедно хиляди часове, за да се усъвършенстваме и да ви представим най-добрия албум, който някога сме правили.
Нашите антени бяха настроени към божествения космос. Бяхме дяволски благодарни за възможността да бъдем заедно в една стая и да се опитаме да се подобрим. Дни, седмици и месеци, прекарани в слушане един друг, композиране, заглушаване, подреждане на приоритетите с голямо внимание и цел. Звуците, ритмите, вибрациите, думите и мелодиите ни очароваха.
Копнеем да озарим света със светлината си и да съберем хората заедно. Всяка една от песните в новия ни албум UNLIMITED LOVE е един аспект от нас, отразяващ нашия поглед към Вселената. Това е мисията на нашия живот. Работим, фокусираме се и се подготвяме по такъв начин, че когато дойде най-голямата вълна, да сме готови да я грабнем. Океанът ни подари мощна вълна и този албум е пътуването, което е сборът от живота ни. Благодарим ви, че ще слушате, надяваме се да ви хареса.", написа групата в съобщение до пресата.

Фрушанте добави:

"Постепенно започнахме да въвеждаме нови идеи и да превръщаме джемовете в песни и след няколко месеца новите неща бяха всичко, което свирихме. Усещането за безпроблемно забавление, което изпитвахме, остана с нас през цялото време, докато пишехме. За мен този албум представлява нашата любов и вяра един в друг."

Предишният албум на Red Hot Chili Peppers, The Getaway, беше издаден през 2016 г. Записът, продуциран от Danger Mouse, отбеляза последния им с Джош Клингхофер, който започна да свири с Red Hot през 2007 г.
Завръщането на Фрушанте в Red Hot Chili Peppers бе обявено през декември 2019 г. Няколко месеца по-късно той се присъедини към Антъни Кидйис и Флий на сцената за кратък сет на мемориален концерт.

Джон Фрушанте се присъединява към Red Hot през 1988 г. след смъртта на китариста-основател на групата Хилел Словак. Той свири с групата за албумите Mother's Milk от 1989 г. и Blood Sugar Sex Magik от 1991 г. Преди да се завърне в групата през 1998 г., Фрушанте издава соло албумите Niandra Lades, Usually Just a T-Shirt (1994 ) и Smile From the Streets You Hold (1997). След като се завърна в групата, Фрушанте участва в албумите Californication (1999), By the Way (2002) и Stadium Arcadium (2006).