Руши: ''Все още вярвам, че всичко се връща''

  • Сподели:
Руши: ''Все още вярвам, че всичко се връща''

След 20 години на сцената и множество разпродадени лайв събития, Руши ще направи голям концерт и в Бургас това лято.

Датата е 4 август, мястото – Летният театър в Морската градина.

За своите морски и ваканционни фенове поп звездата подготвя програма с най-доброто и най-новото от своята кариера. Елате, за да чуете вечни класики като ''Всичко се връща", ''италианското" и ''Хотел **звезди" в нови, танцувални аранжименти. Както и някои от най-новите парчета на РУШИ като ''Мексико" и ''Черна котка".

Заедно с РУШИ на сцената на живо ще свирят и музикантите от лайв бандата му: Васил Вутев на барабани, Иво Чалъков – китари, Денис Попстоев – синтезатор и програминг и Катя Кръстева, бек вокали.

Специален гост на концерта ще бъде Мила Роберт, която в деня на събитието в Бургас издава нов кратък албум на име Gap Summer, който е на английски език и самата тя е продуцирала голяма част от аранжиментите в него.

Проектът ще се дистрибутира и извън рамките на България от музикалния лейбъл Stereofox, а Мила ще го изпълни премиерно на концерта в Бургас.

Специално за читателите на High View Art Руши разказа повече за предстоящия концерт.

снимка: Златимир Ираклиев

Руши, феновете не само в Бургас, но и по цялото Черноморие, се вълнуват, защото на 4 август ще се качиш на сцената на Летния театър в Морската градина. С какви чувства очакваш тази среща?

- Не съм правил лайв на морето от много време и много се вълнувам и аз. 

Разкажи ни малко за парчетата, които ще чуем? Ще има ли изненади?

- Винаги гледам да има. Не ми допада идеята да въртим едно и също всеки път. Много харесвам как правим "Всичко се връща" в момента – няма много общо с оригинала, но е доста зареждаща. И без ''Лъжи ме" и италианското, разбира се, няма да минем. Един-два кавъра също.    

Очарователната Мила Роберт ще се качи преди теб на сцената със специална програма – своя нов албум на английски, ''Gap Summer", който ще изпълни премиерно. Защо е важно да даваме възможност на по-младите колеги да се представят на голяма сцена?

- Мила Роберт няма нужда от мен, за да се качи на голяма сцена. Тя е завършен артист, на когото силно се възхищавам. А това, че някога е била инспирирана от моята и на моето поколение музика, ме кара мъничко да се гордея. Вярвам в младите хора. Децата би следвало да са по-добри от нас. 

снимка: Иван Христов

Ако те върна 20 години назад. На теб кой ти подаде ръка в началото?

- Най-вече телевизия ММ, но после и много други.   

Разкажи ни историята на ''Всичко се връща". Ти самият вярваш ли, че всичко се връща?

- Да, все още вярвам, че е така. Животът си е бумеранг. Като хвърляш приятни емоции и намерения, такива и по-често ти се връщат. И съответно – обратното.

Иначе, трака го направихме с Момчил Колев. Беше първото ми влизане в студио и ми трябваше доста време да свикна да се слушам. Помня, че му бях дал като референция R&B музика, която не беше много в негов стил, но може би за това стана интересно.

Ще представиш най-големите си хитове в Бургас, в нови танцувални аранжименти. Харесват ли се от хората?

- От 2016-та насам, когато направих първия си лайв след 8 години пауза, всички концерти в София са ни солд аут. Така че, май да (усмихва се).

снимка: Лора Мушева

Каква е тайната на създаването на един хит? Когато създаваш някое парче – знаеш ли дали ще стане хит или не?

- Понякога знаеш, понякога не. Примерно, "Il Ritmo" се чудeх дали изобщо да го включвам в дебютния си албум, а се оказа любимото на много хора. Не мисля, че има точна рецепта за хитoве, но има задължителен елемент и това е искреността.  

Изненадва ли те, че някои парчета са станали толкова популярни, а други – не?

- Имам парчета, на които ме е яд, че навремето не направихме видео, но истинските фенове ги знаят. ''Така те искам" е такова и вече ни е в сетлиста. 

Освен като музикант работиш и като актьор, и режисьор. Какво ти дава работата на снимачния терен и къде се чувстваш по-добре – пред камера или зад камера?

- Във всичките ми занимания се чувствам добре. Те имат много общо помежду си и си взаимодействат, независимо кое от трите правя в момента.   

Кой е Руши в своето ежедневие?

 - Човек със задачи и желание за приятни изживявания. 

снимка: Елена Ненкова

Какво е нещото, което може да те разсмее?

- Автоирония, сарказъм и онова, което всички си мислим, но никой не казва.

А кое е нещото, което може да те натъжи?

- Несправедливост, арогантност, агресия.

Би ли променил нещо в живота си?

- Естествено, но не задължително. Нещата винаги се променят, така или иначе. 

снимка: Златимир Ираклиев

Ако имаше магични сили – какво би променил?

- Бих разкарал нелечимите болести и алчността. 

Можем ли да живеем без любов, според теб?

- Все едно без връзка ли? Може. Но без любов – ще е тегаво. 

Ако попаднеш на самотен остров – какво би взел със себе си?

- Яхта!

Последно – разкажи ни някоя история, която няма да забравиш никога.

- На 10 ме пратиха да уча в колеж в Единбург, без да знам английски. И там, чудейки се какво да ме правят, ми дадоха малка роля в коледното представление.

Имах две реплики, които се изпълняваха в пълна тишина, така че акцентът ми още повече да ''блесне". Това се оказа комедийното облекчение, от което всички имаха нужда в този момент и след това ме взимаха да играя във всички постановки. И до ден днешен не съм слизал от сцената.  

снимка: Лора Мушева