Салма Хайек получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

  • Сподели:
Салма Хайек получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Добре дошла в холивудската Алея на славата, Салма Хайек!

55-годишната актриса от ''House of Gucci'' стана 2709-ата знаменитост, получила звезда на емблематичната алея в петък.
По време на речта си за приемане Хайек насърчи другите да намерят нещо, което да обичат толкова, колкото тя е обичала киното през годините.


„Ако смятате, че не сте добър в дадено нещо, то тогава направете така, че да бъдете! Не е задължително това да са филмите. Бъдете най-добрият във всичко, което правите. Опитайте се да намерите радостта в призванието си. Работете усърдно. Подгответе се. Не се интересувайте кой какво ще каже. Но най-важното е, не слушайте себе си, когато се разпадате."

По-рано в речта си Хайек засегна някои от борбите, с които се е сблъскала в началото на кариерата си през 90-те, включително един страшен инцидент в Холивуд, когато тя почти е била намушкана от непознат. 
Актрисата обясни, че бездомник се опитал да я нападне, след като тя пренебрегва призива му, докато показва района на приятелка. В крайна сметка двойка джентълмени, според думите на Салма, възпрепятствали мъжа и придружили жените до автомобила им.


„Всеки път, щом си мислех за Холивуд булевард, си спомнях именно за тази случка", каза звездата на церемонията. 
"Истината е, че когато се прибрах вкъщи онази вечер, се запитах: "Какво правя тук? Никой не ме иска. Днес почти ме убиха."
 

Актрисата от "Вечните" също припомни, че е била изправена пред расизъм както в обществената, така и в професионалната среда. Хайек си спомня, че едно студио ù заявило: „Защо не се върнеш към (мексиканските) теленовели? Никога няма да намериш работа тук".
В последствие тази фраза е била изречена и от други филмови студиа.

Преди речта си за приемане, актрисата получи похвала от кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсети, носителката на Оскар режисьорът Клое Джао и актьора, с когото са работели заедно - Адам Сандлър.
55-годишният Сандлър нарече своя партньор и личен приятел - „една от най-добрите актриси на нашето поколение".