Сър Майкъл Кейн обяви оттеглянето си от Холивуд

  • Сподели:
Сър Майкъл Кейн обяви оттеглянето си от Холивуд

В ново интервю за BBC 88-годишният актьор разкри, че предстоящият му филм "Best Sellers"  е последният му.

Легендарният със своята гъвкавост и благородна персона, актьор с над 150 филма в холивудската си кариера, сподели за проблем с гръбначния стълб и слаби крака, които го забавят.

„Сега вече не съм актьор, а писател, което е прекрасно, защото като актьор трябва да станеш в 6:30 сутринта и да отидеш в студиото. Като писател започваш да пишеш, без да ставаш от леглото!"

Майкъл не заключва завинаги вратата към завръщане в Холивуд, но признава: „честно казано от две години нямам добри предложения, защото никой не прави такива филми, в които аз да искам да участвам".

Актьорът ще участва заедно с Обри Плаза в комедийната драма „Best Sellers", която е снимана през 2018 г.
Лентата ще ни разкаже за един пенсиониран, капризен автор на книги (Харис Шоу изигран от Майкъл Кейн), който неохотно предприема последна обиколка по представяне на свои произведения, с цел да помогне на младия редактор (Люси Стандбридж в лицето на Обри Плаза) да спаси издателството, наследено от баща ù.

В действителност британското национално съкровище, сър Майкъл Кейн, е написал доста книги, включително три мемоара, в които споделя своята мъдрост. Една от тях е "Трябваше да взривим проклетите врати... и други житейски уроци".