Съветът, който Леонардо ди Каприо даде на Остин Бътлър относно работата му по филма "Елвис"

  • Сподели:
Съветът, който Леонардо ди Каприо даде на Остин Бътлър относно работата му по филма "Елвис"

Какво би казал един актьор, работил с Баз Лурман, на друг свой колега?

Когато се готвеше да играе Елвис Пресли в едноимения филм "Елвис", Остин Бътлър имаше късмета да получи няколко важни съвета от един от водещите мъже в Холивуд и такъв, който е работил във филми на режисьора Баз Лурман, Леонардо ди Каприо.

Ди Каприо стана известен с ролята на Ромео в "Ромео + Жулиета" на Лурман от 1996 г. и той отново си сътрудничи с австралийския режисьор в главната роля на филма "Великият Гетсби" от 2013 г.

Така че, когато Бътлър работеше с Ди Каприо по филма на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", знаеше, че няма кой по-добър да попита какво да очаква, преди да се впусне в първия си филм с Лурман.

"Лео ми каза: "Баз постоянно ще те държи извън зоната ти на комфорт и ще извади от теб неща, които никога не си предполагал, че носиш в себе си", казва Бътлър пред EW. "Точно това е преживяването, което търсих. Разбрах, че Лурман ще ме тласне към ръба на това, на което съм способен."

Бътлър оприличава режисьорския подход на Лурман с този на джаз музикант.

"За да свирите джаз, трябва да знаете теорията на музиката. Трябва да знаете везните на тази китара отвътре и отвън, но в края на деня вие импровизирате. Имате цялото знание и практика, които след това навлизат в настоящия момент и изпълнявате всичко, което е пред вас. Такъв е Баз, защото работи усилено при подготовката."

Лурман вече доказа, че знае как да превърне даден мъж в кинозвезда с Ди Каприо, така че може би ще направи съшото и с Бътлър.