Съюзът на артистите отбелязва 100 г. с изложба

  • Сподели:
Съюзът на артистите отбелязва 100 г. с изложба

Съюзът на артистите в България отбелязва 100 години от създаването си с изложба, която ще бъде открита днес в градинката на „Кристал“ в столицата.

Експозицията представя едни от най-значимите моменти и личности, свързани с историята на организацията и нейната дейност. В 14 самостоятелни табла аудиторията ще се запознае с всички Председателите на САБ от 1921 година до настоящия момент. Използвани са документи и снимки от архивите на Съюза на артистите в България, Държавната агенция „Архиви“ и Народния театър „Иван Вазов“. Изложбата може да бъде видяна до 24 май.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма.

През месец юни ще бъдат отбелязани 75 години от рождението на актрисата Виолета Гиндева. В рамките на Софийския театрален салон режисьорът Петър Вълчев представя и последния филм с нейно участие – „Лека нощ, Лили“, който довечера ще бъде излъчен в Народния театър.