Scorpions ни отвеждат на пътешествие до Япония със сингъла "Out Go The Lights"

  • Сподели:
Scorpions ни отвеждат на пътешествие до Япония със сингъла "Out Go The Lights"

След премиерата на албума Rock Believer, с който немските легенди Scorpions стартират 2022г., музикантите насочват вниманието ни към бонус трака в японското издание на колекцията "Out Go The Lights".

Новият сингъл е почит към Япония – страната, в която преди почти 45 години бандата изнася първите си незабравими концерти на живо.

За Scorpions граници няма - в основата на "Out Go The Lights" е твърдo, агресивено хард рок звучене, придружено от характерния глас на Klaus Meine и китарните рифове на Matthias Jab и Rudolf Schenker. 

Групата неведнъж изразява своята любов към страната на изгряващото слънце в творчеството си. През 1978г. Scorpions пуска първата си колекция с живи изпълнения, озаглавена Tokyo Tapes, която с един замах изстрелва германците на върха на световните класации.

 "Дългите нощи в Lexington Queen, известен клуб в Токио по онова време, накараха всички ни да забравим, че на следващия ден имаме концерт. В хотела Rudolf ми се обади и каза да погледна изгрева.

Небето сякаш гореше, гледката бе неописуема.

Вдъхновението ни връхлетя и така се роди една от най-обичаните ни песни – “Big City Nights”. С "Out Go The Lights" ви каним да изживеем още една неповторима нощ в Токио, която да накара небето да пламне,“ споделя вокалистът на Scorpions.