Селин Дион отменя датите на турнето си в Северна Америка поради здравословното си състояние

  • Сподели:
Селин Дион отменя датите на турнето си в Северна Америка поради здравословното си състояние

След отмяната на предишни дати на турнето миналата есен поради медицински причини, останалите концерти на Селин Дион в Съединените щати и Канада за 2022 г. вече няма да продължат по график.
Селин Дион си взема повече време за почивка, за да се концентрира върху здравето си.

53-годишната поп икона отмени целия северноамерикански етап от световното си турне Courage, което трябваше да започне на 9 март в Денвър, Колорадо и да завърши във Вашингтон на 22 април, защото наскоро бе лекувана от ''тежки и постоянни мускулни спазми" и ''възстановяването ѝ от заболяването ѝ отнема повече време, отколкото тя се надяваше", се казва в изявление на екипа ѝ, написано на нейния уебсайт в събота, 15 януари.


"Наистина се надявах, че вече ще съм добре, но предполагам, че просто трябва да бъда по-търпелива и да следвам режима, който лекарите ми предписват. Има много организация и подготовка, които влизат в нашите изпълнения и концерти, и затова днес трябва да вземем решения, които ще повлияят на плановете след два месеца.
Ще се радвам да се възстановя напълно, както всички от нас, преодолявайки тази пандемия. Нямам търпение да се върна отново на сцената.", казва Дион.

Певицата, която от месеци предизвиква притеснения в своите фенове във връзка със здравето си, добави: "Междувременно бях много трогната от всички насърчителни думи, които ми изпращахте в социалните мрежи. Усещам вашата любов и подкрепа и това означава много за мен."

Екипът на Дион разкри заболяването ѝ през октомври, когато обяви, че тя е отменила ноемврийското откриване на новата си концертна резиденция в Resorts World Theatre в Лас Вегас, позовавайки се на нейните "тежки и постоянни мускулни спазми, които ѝ пречат да пее".
Първоначално световното турне на певицата трябваше да се възобнови миналото лято, но бе отложено за тази пролет поради пандемията от COVID-19. Дион все още трябва да започне европейския етап на 25 май в Бирмингам, Англия.

Пожелаваме ѝ здраве, сили и търпение в процеса по възстановяване.