Шан-Чи – следващата глава от киновселената на Марвел

  • Сподели:
Шан-Чи – следващата глава от киновселената на Марвел

Той не е този, за когото го мислите. На 3 септември „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ ще представи за първи път на голям екран супергероя Шан-Чи. Надникваме зад кулисите на тази нова глава от киновселената на Марвел в специално видео, в което една от основните творчески сили зад филмите на студиото – продуцентът Кевин Файги, разкрива интересни подробности за Шан-Чи, за връзката му с Железния човек и защо историята на този герой трябва да бъде разказана, а лично от актьора Симу Лиу ще научим за страстта му към Шан-Чи и любопитния начин, по който получава ролята. В добавка, нов ексклузивен телевизионен спот на филма ни отвежда още по-дълбоко в интригуващия магичен свят на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“, загатвайки за амбициозните мащаби и идейното богатство на продукцията.

Ежедневието на младия Шан-Чи минава в тежки тренировки, целящи да го  превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену, който е предводител на организацията Десетте пръстена, свързана с превръщането на Тони Старк в Железния човек. Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той бяга в Америка, където се опитва да изгради относително нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену. 

В ролята на Уену влиза легендарният хонконгски актьор Тони Люн („В настроение за любов“, „Пъклени дела“, „Герой“), който придава на героя допълнителна дълбочина и характер, като го превръща в антагонист, способен на емпатия и любов. По този начин сложните взаимоотношения между него и Шан-Чи се превръщат в емоционален и драматичен гръбнак на Шан-Чи и легендата за десетте пръстена, който, подобно на комиксите, разглежда темите за разрушеното семейство и как изпълнената с насилие семейна среда се отразява на едно дете.

Режисьор на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ е Дестин Даниел Кретън  (Short Term 12, Just Mercy), който е и автор на сценария заедно с Дейвид Калахан и Андрю Ленам. Продуценти са Кевин Файги и Джонатан Шуорц. В ролите освен Симу Лу и Тони Люн, влизат Акуафина, Мишел Йео, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану и Рони Чен.