Силвестър Сталоун разкрива ретроспектива на изкуството в Германия

  • Сподели:
Силвестър Сталоун разкрива ретроспектива на изкуството в Германия

Силвестър Сталоун е най-известен с участието си в екшън продукции и филмовия блокбъстър Роки. Наскоро започна да показва картините, които е правил през последните 50 години. Работата на Сталоун се развива през десетилетията, като по-късните платна се насочват към абстрактни форми и намалена цветова палитра от черно, бяло и червено. Сталоун цитира произведенията на Жан-Мишел Баския, Франсис Бейкън и Казимир Малевич като негови ключови влияния, както и Анди Уорхол, за когото той прочуто позира в поредица от фотографски портрети през 80-те години на миналия век. Плодовит сценарист, той често използва изкуството, за да помогне да концептуализира своите герои, включително неговата картина от 70-те години на миналия век "Намирането на Роки" послужи като средство за влизане в мисленето на неговия герой. 
Творбите на Сталоун са представени в ретроспективни музейни изложби в Санкт Петербург, Русия и Ница, Франция.


"Мисля, че съм много по-добър художник отколкото актьор. Това е много по-лично и ми е позволено да правя това, което искам. Доста често в актьорството трябва да играете определена роля, не можете да говорите толкова, колкото искате.  Трябва да си много по-стоичен."


Първата любов на Силвестър Сталоун е рисуването. От детството си той идентифицира истинското си призвание като визуален художник и дори каза, че ако му бъде предложен избор, ще прекара живота си да рисува, вместо да участва във филми.


"Има публично лице и лично лице и аз се чувствам по същия начин спрямо изкуството. Това е колаж от емоции. И когато можете да прехвърлите това върху платното, усещането е невероятно."


През годините Сталоун е разработил изключително индивидуален стил, който включва смело използване на боя и цвят, както и символични образи като повтарящ се часовник и загадъчен текст.
Сталоун също използва рисуването като помощно средство в развитието на героите, които създава.

Описвайки картината „Роки", създадена преди написването на сценария, той каза: „Опитвам се да визуализирам нещо, преди да го опиша с думи. Думите са много трудни и понякога непростими. Така че, ако можех да видя как изглежда Роки, тогава може би щях да пиша за него."

Звездата от Rambo и Expendables също коментира, че рисуването носи далеч по-малко стрес в сравнение с актьорството. Сталоун пътува до Хаген в Западна Германия за откриването на изложбата "Силвестър Сталоун: Магията на битието" в Osthaus Museum Hagen, която се провежда от тази седмица до 20 февруари. Сталоун имаше няколко публични експонати на неговото изкуство в миналото, включително изложба през 2013 г. в Държавния руски музей в Санкт Петербург и изложба през 2015 г. в Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain в Ница, Франция. Но изложбата в Хаген е най-изчерпателното, проследяващо цялото творчество на Сталоун от края на 60-те до днес.


"За мен е изключителна чест работата ми да бъде тук, до някои от най-великите художници в света. Този ​​свят на галериите все още е много нов за мен."


Сталоун започва да рисува в ранна възраст, вдъхновен от експерименталната работа на художници като Джаксън Полак и Вилем де Кунинг, чието влияние може ясно да се види в по-ранните произведения, които той подписва „Майк Сталоун"

"Преди продавах тези творби за 5 долара, за да мога да получа билет за автобус", спомня си той.