Силвия Лулчева и Ники Илиев „влюбени“ в аудиокнига

  • Сподели:
Силвия Лулчева и Ники Илиев „влюбени“ в аудиокнига

Вчера бе световната премиера на аудиокнига „Ледник“, специално написана от световноизвестната писателка Камила Лекберг и холивудския актьор Александър Карим за Storytel Original. В България главни герои в завладяващата любовна история са актрисата Силвия Лулчева и Ники Илиев. “Ледник” проследява двама непознати, които са изолирани в хотелските си стаи в момент, в който смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те нарушават изолацията си по погрешка и между тях се ражда шеметна, животозастрашаваща любов. През април “Ледник” (Glacier) имаше и своята филмова премиера.

“Този роман ме и развълнува, и очарова, и затрудни, и предизвика. Във всяко едно бедствие има и нещо хубаво. В “Ледник” авторите изследват точно това”, споделя Силвия Лулчева.

За Ники Илиев това е и първа изява в сферата на аудиозаписите и работа с гласа. “За мен интересното е, че самата историята започва актуално с обстановката около пандемията и вируса и това, че двамата главни герои са изолирани, в следващия момент става психологическа и след това силно емоционална”, коментира Ники Илиев за сюжета на “Ледник” (Glacier) във видео интервю заедно със Силвия Лулчева.

Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим“, казва  авторът Камила Лекберг.

Действието в „Ледник“ се развива в луксозен хотел, където цинична лекарка и поривист свещеник са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Те не знаят за съществуването един на друг. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов, извън разума и вярата, любов, за която си струва да се умре.

 „Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че вече можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.