Sito Studio набира визуални артисти, които желаят да разширят творческите си възможности

  • Сподели:
Sito Studio набира визуални артисти, които желаят да разширят творческите си възможности

Sito Studio със съдействието на студио Комплект и подкрепата на Национален Фонд “Култура”, организира две мастър работилници за експериментиране с печатните технологии сериграфия и ризография с междунардни експерти в областта, които ще се проведат пo време на международен МЕЛБА симпозиум 2023.

За целта отправяме отворна покана към всички художници, илюстратори, дизайнери, артисти с интерес към печатните технологии. Събитието ще завърши с изложба на участниците със сито и ризо принтове от двете работилници. Селекцията на артистите ще бъде извършена от екипите на Sito Studio, Студио Комплект, както и самите водещи на работилници. Всички желаещи могат да изпратят до три свои творби в съответната форма за записване.

Артистите, които бъдат избрани, ще получат възможността сами да продължат да създават независими публикации и произведения в лимитирани тиражи, както и безплатно едноседмично членство в новия Sito Print Club (L44).

Sito Studio: Работилница по ситопечат с Диего Мена, Multiple Editions (SP)

Кога? 5 - 6.11.2023 г., 10:00 - 19:00 ч.
Брой участници: 8 души
Участието е безплатно, работилницата ще се проведе на английски език.

Диего Мена (Испания) е дизайнер, илюстратор и основател на MULTIPLE EDITIONS - студио за ситопечат и продуциране на изкуство, специализирано в печат на лимитирани тиражи от висок клас на съвременни автори. Включете се във вълнуващо CMYK преживяване с н, работил с имена като Damien Hirst, Harland Miller, Jake & Dinos Chapman, Obey (Shepard Fairey), Grayson Perry, Ai WeiWei и много други. 

Участие могат да вземат визуални артисти с опит в сериграфията, които искат да надградят знанията и уменията си. Препоръчително е да работите с пълноцветни изображения, които ще цветоотделим с помощта на стохастичен или точков растер.

За да се включите, попълнете формата за записване и прикачете чрез нея до 3 ваши творби, които бихте отпечатали → https://forms.gle/zLqJcYsFhvFH3ELX8
Срок: до 24 октомври 2023 

Sito Studio: Работилница за ризография с Oscar Ginter, Quintal Atelier (FR)

Кога? 8 - 9.11.2023 г., 10:00 - 19:00 ч.
Брой участници: 8 

Участието е безплатно, работилницата ще се проведе на английски език.

За да се включите, попълнете формата за записване и прикачете чрез нея до 3 ваши творби, които бихте отпечатали → https://forms.gle/Bi3YqtC5LaGxYAky5
Срок: до 24 октомври 2023

Оскар (Oscar Ginter) завършва Art Direction в l'École Penninghen в Париж. През 2018 г., той основава издателска, печатна и ризографска работилница Quintal в сърцето на квартал Ménilmontant, Париж. През 2020 г. заедно със Stéphane Gallois се впуска в издателско приключение, свързано с фотографията - Les Éditions Rien Ne Va Plus. Оскар отговаря за художественото ръководство на двете издателства като си сътрудничи и с институции като Lafayette Anticipations, L'École des Arts Décoratifs de Paris, la Maison des Métallos и Palais de Tokyo. През 2021 и 2022 г., заедно с Mathilde de Galbert, Pauline Lespiau и Stéphane Gallois, той организира Панаир на книгата, наречен „Злополука(и)“ (‘Accident(s)’) с петдесет издателства.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура” по програма “Творческо развитие” / Модул Организатори.