Смърт край Нил - една провокативна история за хаоса, бурята от емоции и смъртoносните последици

  • Сподели:
Смърт край Нил - една провокативна история за хаоса, бурята от емоции и смъртoносните последици

Базиран на едноименния роман на Агата Криси, издаден през 1937 г., режисираният от Кенет Брана Смърт край Нил е провокативна история за хаоса, бурята от емоции и смъртoносните последици, които една обсебваща любов може да причини.

Екзотичната египетска ваканция с параход на белгийския частен детектив Еркюл Поаро неочаквано се превръща в разплитане на жестоко убийство, прекъснало идиличния меден месец на млада влюбена двойка.

Тази зловеща история за необуздана ревност и обсебваща любов, развиваща се на фона на величествената пустина и мистичните пирамиди в Гиза, ще ни срещне с впечатляваща група от изискани образи и ще ни поднесе драматичен развой на събитията и шокиращи обрати, които ще ни държат в напрежение до самия край.

Зад екранизацията Смърт край Нил застава същият екип, създал и успешната продукция Убийство в Ориент Експрес. Както главната роля на Поаро, така и тази на режисьор в Смърт край Нил са поверени на номинирания за „Оскар“ Кенет Брана (Тор: Богът на гръмотевиците, Убийство в Ориент експрес, Пепеляшка), а сценарист на филма е Майкъл Грийн. Звездният каст на продукцията събира на едно място още Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, номинираната за „Оскар“ Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

Сценарист на Смърт край Нил отново е Майкъл Грийн, по адаптация на едноименния роман на Агата Кристи. Продуценти са Кенет Брана, Джуди Хофлунд, Ридли Скот, Марк Гордън, Саймън Кинбърг, Кевин Дж. Уолш. Изпълнителни продуценти са Матю Дженкинс, както и внукът на Агата Криси Матю Причард и правнукът ѝ – Джеймс Причард.

Пригответе се за най-смразяващото пътуване, където всичко вещае Смърт край Нил, от 18 февруари само кината.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=280uow9bbGs