София Бобчева и Александър Кадиев спечелиха публиката с „Игра за двама“ от първия път

  • Сподели:
София Бобчева и Александър Кадиев спечелиха публиката с „Игра за двама“ от първия път

Актьорите превърнаха премиерата на постановката с автор Иво Сиромахов и режисьор Златомир Молдовански в двучасово забавление

София Бобчева и Александър Кадиев превърнаха премиерата на „Игра за двама“ в двучасово забавление и вдигнаха на крака публиката в пълната зала на Открита сцена „Сълза и смях“.

Смехът беше постоянна част от атмосферата, докато двамата актьори влизаха с лекота във всяка една от 16-те си роли, пресъздавайки образи от ежедневието ни.

На сцената се редуват образи, събиращи коментари всеки ден – на попфолк певицата, която иска да е известна, на автотърговеца, който е готов да измисли най-невероятната история, за да я убеди да си купи кола, която не пали, на тийнейджърите, за които комуникацията е сведена до „сеш‘ се“ и „примерно“, на продажната плеймейтка, за която голямата любов започва от 300 000 лева нагоре, на телевизионния водещи, който смята, че всеки го познава…  

Всичко това е обединено от тънката ирония на автора Иво Сиромахов, предизвикваща искрен смях, и от подхода на режисьора Златомир Молдовански да покаже кухнята на театъра на зрителя – декорът и костюмите се сменят пред очите на публиката. Цялата картина завършват музикалното оформление на Стефан Здравески и сценографията на Ивелина Минева.

Финалът беше в ръцете на публиката, която аплодира дълго на крака целия екип на постановката. 
След дебюта на „Игра за двама“ в София следват още четири премиерни дати в Пловдив, Варна, Бургас и Лондон през март и април.