Спектакълът ''Неведение'' гостува в Сливен и Цариброд

  • Сподели:
Спектакълът ''Неведение'' гостува в Сливен и Цариброд

Авторският моноспектакъл на Албена Ставрева „Неведение", чийто консултант е Явор Гърдев, е част от програмата на „Есенен театрален салон" Сливен '23 (13-30 октомври). Зрителите могат да гледат спектакъла на 27 октомври, от 19:00 ч., в Драматичен театър „Стефан Киров" – Сливен.

Албена Ставрева се превъплъщава в образа на Гичка Кукуто, която разказва за самотата на различния, за живеенето на ръба на разума и за безусловната обич – живот, пълен с чудеса и спомени, побрани в кибритена кутийка.

-Туй го распраяй на майка си и баща си.

-Я съм от тиа оръ дет няат майка и баща.

-Тъй ли? Ти кът казваш, чи нямаш майка и баща, значи ти плюйш държаата.

-Ни плюя държавата. Яс туй ни знам ко е. Ний у нащу селу няаме държава. Имаме черква, училище, смесен магазин, хоремаг. А и гъби имаме в гората на пролет. Държава нямаме.

„Неведение" е сред най-отличаваните спектакли в България през миналия театрален сезон. Печели награда „Аскеер" 2023 за моноспектакъл, награда от Международния театрален фестивал на комедийния и сатиричен спектакъл за женска роля, награда от Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, както и специална награда на община Шумен за спектакъла „Неведение". Има и номинация за награда „Икар" 2023 за главна женска роля.

Билетите са в продажба на касите на Драматичен театър „Стефан Киров" –Сливен. За повече информация и резервации: телефон – 044 62 30 14.

„Неведение" ще гостува и на Международния театрален фестивал „Балкан театър фест" – Цариброд, Сърбия (30 октомври – 20 ноември). Невероятното превъплъщение на Албена Ставрева публиката ще може да види на 5 ноември, от 19:30 ч., в театър „Христо Ботев" към Културно-информационен център, Цариброд. 

Билетите са в продажба на касите на културния институт.

В Народния театър можете да гледате „Неведение" на 1, 15 и 25 ноември и на 5, 15 и 22 декември.

Повече информация за спектакъла можете да намерите тук: https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/nevedenie