Стефан Цанев с почетен Аскеер

  • Сподели:
Стефан Цанев с почетен Аскеер

Тази година „Академия Аскеер“ празнува своя 30-годишен юбилей и удостоява с Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство трима от най-изявените ни творци – драматурга Стефан Цанев, режисьора Красимир Спасов и актьора Стефан Мавродиев.

Традицията, която ни събира в навечерието на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност и култура продължава!“, споделят от трупата на театър „Българска армия“. Тази година на 23 май, за 30 път в Армията Фондация „Академия Аскеер” ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство. Отличията са най-старите и единствени по рода си театрални награди в България, които се дават “от артисти – за артисти” и всяка от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър. В България няма друга толкова дълголетна неправителствена организация, която следва неотменно през всичките 30 години ясни правила: несвързаност с държавни институции и посветеност единствено на театъра, културата и духовността.

Традиционно връчването на наградите “Аскеер” е под почетния патронаж на Министъра на културата и на Министъра на отбраната. Церемонията по награждаването ще се излъчи директно на 23 май от 20:40ч. по БНТ 1.

 

Стефан Цанев с почетен Аскеер

Стефан Мавродиев

Стефан Цанев с почетен Аскеер

Красимир Спасов.