Стенли „обсебва“ публиката на 13 октомври в зала 1 на НДК с най-доброто от музиката си 

  • Сподели:
Стенли „обсебва“ публиката на 13 октомври в зала 1 на НДК с най-доброто от музиката си 

Феновете ще чуят на живо едни от легендарните песни на изпълнителя, както и съвсем новите му парчета

По-малко от месец остава до големия концерт на Станислав Сланев-Стенли в зала 1 на НДК на 13 октомври. Събитието е дълго чакано от феновете на експериментатора на българската алтернативна рок сцена и ще събере най-доброто от музиката му пред последните 40 години.

Публиката ще чуе на живо превърналите се в легендарни във времето песни „Жулиета“, „Обсебен“, „Пътят към храма“, „Чужди тела“ и други. На сцена с такъв мащаб Стенли ще изпълни за първи път и съвсем новите си парчета „Любовен експрес“, „Невинно сърце“ и „Електро“, които ще бъдат част от предстоящия му нов албум.

„Прекрасно е човек да прави това, което желае най-силно. Минавах през трънлив път, но не се отказах през всичките тези години, особено с музика, която не е комерсиална. Трябва да си боец, а последствията се определят от хората. Засега нещата издържат през годините“, споделя Стенли.

По-малко от месец преди концерта той изненада с премиерата на трети сингъл от предстоящия си албум „Електро“. „Любовен експрес“ е абсолютно в стил на Стенли,  съчетавайки съвременна електро музика със звук от 80-те години.

Автор на музиката е Стенли, по аранжимента той работи заедно със Светлин Къслев, а текстът е на Людмила Сланева. 
Едновременно с песента излезе и видеото към нея, чийто режисьор е Тото Митовски. Усещането, което клипът носи, ни връща 20 години назад към „Обсебен“ (2002 г.) и мрачното, нестандартно и ексцентрично преживяване чрез музика и визия.

На 13 октомври на сцената в зала 1 на НДК Стенли ще излезе заедно с групата си за един неповторим и много личен концерт, както сам го нарича. 

Станислав Сланев-Стенли е глас, който не може да бъде объркан с друг, нито може да бъде определен с една дума. Музиката му обаче събира по един неповторим начин рок, ню-уейв, експеримент и романтика в едно.

Песните „Чужди тела”, „Жулиета”, „Да летим над града“, „Обсебен“, „Стар парфюм“, „Пътят към храма“ и много други се превърнаха в класика и придобиха статут на запазена марка и гаранция за качество и стил през годините.

Вече 40 години, с различни формации или соло, певецът и композитор Стенли не спира да концертира пред многобройната си вярна публика, съчетавайки най-доброто от електронния звук и китарни рифове, обгърнати от харизматичния му глас.