Стрийт артисти печатат като Анди Уорхол

  • Сподели:
Стрийт артисти печатат като Анди Уорхол

От 21-ви април до 6-ти май в галерия Credo Bonum в гр. София, ще се състои представяне на най-новия проект на Sito Studio – изложбата „Street Art за вкъщи“, представяща резултата от серия интензивни творчески работилници по сериграфия за изявени стрийт и графити арт художници.

Всички творби, които ще бъдат представени са ръчно отпечатани, като артистите имаха възможността да навлязат по-дълбоко в технологията и да приложат своите знания от проведените работилници, създавайки авторски сериграфии в лимитиран тираж. Творбите представят принтове (50 x 70 cm), мини-принтове (15 x 21 cm) и еко торбички, върху които има изобразени цветни илюстрации, експериментални композиции и графики. Достъпният формат на произведенията е целенасочено подбран, за да позволи на по-широка аудитория да се докосне до авторската визия на художниците и всеки да „занесе“ парченце street art у дома.

Освен в Sito Studio, художниците имаха възможност да експериментират с технологията и да посетят още едно отворено ателие и резиденция за ръчен ситопечат - NoPoint Atelier, намиращо се в сърцето на България.

По време на откриването на 21-ви април от 17:00 ще се проведе и демонстрация по ситопечат, като първите 50 ще получат възможност сами да отпечатат еко торбичка.