ТАХОМА & DA HOMIES: Посланието на „Всичко се връща“ на Руши е вечно

  • Сподели:
ТАХОМА & DA HOMIES: Посланието на „Всичко се връща“ на Руши е вечно

Преди точно 20 години, през 2001, Руши дебютира с парчето „Всичко се връща“. А на 8 септември 2021 за първи път ще събере феновете си в Борисовата градина, на откритата сцена в клуб "Маймунарника". Специални гости на събитието ще бъдат Mila Robert и Тахома & Da Homies, всеки със собствен авторски сет преди големия концерт на Руши и неговата лайв банда. Вратите на клуба отварят в 19 ч. Шоуто започва в 20 ч. Музикантите, с които звездата забива на живо, са Иво Чалъков (китари), Васил Вутев (барабани), Денис Попстоев (синтезатор и програминг) и Катя Кръстева (беквокали).

 

-Вие сте музикантите, които ще подгрявате Руши по време на предстоящия му концерт в София на 8 септември в Маймунарника? Готови ли сте за шоуто?

-Не мисля, че съществува някой, който да е готов за такова шоу! Казвам го като човек присъствал на няколко концерта на Руши и всеки път се потапям в неочакваното и нечовешкото!

-Какъв сетлист сте подбрали, за да подгреете подобаващо феновете?

-Ще се постараем доста, все пак ще бъдем в компанията на великолепни музиканти и изпълнители – както Руши и бандата му, така и Мила Роберт.

-Вие самите почитателите ли сте на Руши и най-вече на парчето му „Всичко се връща“, което тази година става на 20 г.

-Естествено, че сме! Няма значение на колко години е това парче, просто не може да бъде вкарано в такава рамка. Самият трак, както и посланието му, са и ще бъдат вечни.

-Спомняте ли си първата си среща с него?

-С парчето – от годините, когато един от начините да консумираме нова и хубава поп музика беше по телевизията и това беше супер! Със самия Руши, най-официално и на живо, на промото на албума на ГЕНА, „Вакуум“, в който той и Мила участват. И който е шедьовър.

-Кои са TАХОМА & DA HOMIES? Как се събрахте и какво подготвяте?

-Ние сме група на годинка и малко, която не може лесно да се определи жанрово – има хип-хоп, има и neo-soul. Ние сме Ралица Тонева, която пее и свири на саксофон; Михаил Савов на барабани; Орлин Браняков на бас; Skrugie е на грамофони и машини, а аз рапирам и танцувам. Имаме зад себе си албума „Пъкъл“, заради който се събрахме и EP-то „Skyfeel“, което излиза един ден преди концерта в Маймунарника!

-Какво ви очаква до края на годината?

-Два сезона, два пъти избори и какво ли още не. Нас като група ни очаква много работа по следващия албум, който да излезе догодина.