Тейлър Суифт ни кани в сънищата си с албума ''Midnights''

  • Сподели:
Тейлър Суифт ни кани в сънищата си с албума ''Midnights''

Поп сензацията Taylor Swift пусна десетия си студиен албум - Midnights. Описан от певицата като "колекция от музика, написана посред нощ, пътешествие през ужаси и сладки сънища", Midnights бе обявен за първи път по време на благодарствената реч на Swift на MTV Video Music Awards 2022 през август.

През последните два месеца тя разкриваше траклиста с минипоредицата в TikTok - Midnights Mayhem With Me. Сред 13-те нови песни са "Snow on the Beach", колаборация с Lana Del Rey, и "Lavender Haze", която е вдъхновена от шестгодишната ѝ връзка с Joe Alwyn.

Третата песен, "Anti-Hero", ще бъде първият сингъл от Midnights с музикален клип, който излиза днес. Swift е съавтор на всяка песен в Midnights, а продукцията е дело на нейния дългогодишен сътрудник Jack Antonoff.

Според тийзър трейлъра, който Swift пусна броени часове преди премиерата на Midnights, в предстоящите видеоклипове на Midnights ще участват Jack Antonoff, Laith Ashley, Mike Birbiglia, Laura Dern, John Early, Mary Elizabeth Ellis, Haim, Pat McGrath и Dita Von Teese

В среднощните моменти, описани в Midnights, Swift позволява на натрапчивите си мисли да победят - връзката ѝ, публичният ѝ имидж и вътрешното ѝ дете вземат връх в различни моменти.

Разказите в Midnights са преплитат между любовни истории и сюжети за отмъщение. Във вокалите и текстовете на Taylor Swift си личи зрялост, като певицата се фокусира върху вътрешния си свят, отколкото върху публичната си персона. Думите ѝ действат като щит за най-личните ѝ взаимоотношения.

Откриващата песен "Lavender Haze" е създадена със сътрудници на Kendrick Lamar и приятелката на Swift - Zoë Kravitz.  Когато обяви заглавието на песента в TikTok, Taylor отправи остър коментар по адрес на всички слуховете и коментари, на които тя и приятелят ѝ от шест години, Joe Alwyn, са подложени.

В лиричен план песента напомня на "Call It What You Want" и "Cruel Summer" - разказ за любовното сияние, което пречупва всички негативи, критики и очаквания. Парчето "Anti-Hero" е признание за борбата с най-големия ѝ враг – самата тя. Midnights завършва с "Mastermind", в която Taylor разкрива отдавна планираната инициатива - да накара партньора си да се влюби в нея.

През 2020г., след романтичната колекция Lover, Swift пусна двата инди-фолк проекта Folklorе и Evermore. След това тя се завърна към музикалните си архиви за презаписването на Fearless и Red, разширявайки ги с множество неиздавани досега парчета.

Новият албум Midnights е изповед, създадена от всички версии на певицата, които сме познавали досега, за да блесне една нова Taylor - постоянно развиващ се артист, който умело разказва емоциите си чрез загадъчни намеци и фини самопризнания за живота си.