The loft

  • Сподели:
The loft

Господа, добре дошли в любовната квартира... без хотелски стаи, без подозрителни кредитни извлечения..., нашето тайно място.” Така приятелите – Винсънт (Карл Ърбан), Крис (Джеймс Марсдън), Люк (Уентуорф Милър), Марти (Ерик Стоунстрийт) и Филип (Матиас Шоенерст) вземат апартамент, достъпен само за петимата и техните тайни извънбрачни срещи. До момента, в който Люк не открива окървавения труп на млада жена, закопчан с белезници за леглото.

Сюжетът в The loft се развива около тялото на жената и мистерията коя е тя, как всъщност се е озовала в апартамента и кой е виновникът за нейната смърт. Трябва ли да се повика полиция или петимата трябва сами да се отърват от трупа.

Латинската фраза Fatum nos iungebit (Съдбата ще ни събере) е посланието, оставено с кръвта на жертвата. То още повече смразява Винс, Крис, Люк, Марти и Филип – всеки един с различен характер и темперамент и започващ да се съмнява в другия.

Това е новата адаптация на белгийския филм на режисьора Ерик ван Лой, който през 2008 г. направи и първата версия на The loft. Холивуд, най-вероятно привлечен от успеха на първата версия, реши да направи своя собствена касова продукция. За режисьор отново бе избран Ван Лой, а в ролята на Винс – мъжът, собственик на таванския етаж, е Карл Ърбан.

Джеймс Марсдън е психологът Люк, а избухливият и темпераментен брат Филип е изигран от Матиас Шоенерст, белгиецът, който набира скорост към Холивуд. На фестивала в Кан през май и този в Торонто, започнал на 6 септември, той влезе заедно с Марион Котияр в полезрението на критиците с френско-белгийската продукция „Rust and bone”(Ръжда и кости).

Спокойният и тих Люк е беглецът от затвора Уентуърт Милър, който за последно гледахме на големия екран в „Заразно зло: Живот след смъртта”. Не на последно място е Ерик Соунстрийт в ролята на Марти, познат ни от сериала „Модерно семейство”.

Ако се водим от трейлъра, напрежението, което се създава от мистерията и актьорската игра, е на високо ниво. Дали този път сценарият екип и режисьорът Ерик ван Лой ще ни отведат по друг път, ще се разбере през януари 2013, когато е световната премиера на филма. А кога той ще тръгне и по българските екрани, очакваме да разберем в най-скоро време.

The loft
The loft
The loft
The loft