The Prodigy отново на SPIRIT of Burgas

  • Сподели:
The Prodigy отново на  SPIRIT of Burgas

Тази година The Prodigy се завръщат на сцената на SPIRIT of Burgas. На 4 август всички присъстващи на Централния плаж в морския град ще са едни от първите в Европа, които ще чуят на живо парчета от дългоочаквания нов албум на британците, който носи работното заглавие How To Steal A Jet Fighter. Фронтменът Лиам Хаулет споделя, че се очаква албумът да бъде „по-мрачен” и тежък.

Това лято The Prodigy обещават мощно изпълнение, влудяващи сценични ефекти и както винаги уникален сетлист. На сцената на SPIRIT of Burgas през 2010 г. пред 18-хилядната публика Лиам, Кийт Флинт и Максим взривиха публиката с шоуто си, което трудно се забравя.... А и не е нужно да се забравя :)

Засега от предстоящия си албум групата изпълнява парчетата A.W.O.L и Dogbite. Съвсем скоро ще научим и заглавията на останалите нови тракове, които ще чуем на SPIRIT of Burgas. Подготовката за концерта им вече е факт - изгражда се най-голямата сцена в България и на Балканския полуостров с размери 27 на 18 метра и височина 20 метра.

Преди гигантите The Prodigy, на сцената ще се качи канадската банда Sum 41. По време наSPIRIT- а ще прозвучат парчета както от последния студиен албум на бандата, Screaming Bloody Murder, така и незабравими златни хитове.

Sum 41 се състои от Deryck Whibley (вокал, ритъм китара), Tom Thacker (соло китара, бек вокал), Jason McCaslin (баскитара, бек вокал) и Steve Jocz (барабани). Трудно е да се определи жанрът на групата, поради сложната комбинация от различни музикални стилове и по-зрелия, сериозен, и тежък саунд в късните албуми – от поп пънк, пънк рок и рапкор стилът им преминава към по-тежки стилове като алтернативен рок и алтернативен метъл.

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2012 се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в една по-модерна и атрактивна посока.

The Prodigy отново на  SPIRIT of Burgas
The Prodigy отново на  SPIRIT of Burgas
The Prodigy отново на  SPIRIT of Burgas