The Three Stooges

  • Сподели:
The Three Stooges

Нека се върнем малко назад, някъде в 30-те години на миналия век, когато на мода е слапстик комедията. Този стил в киното и театъра се характеризира с преувеличени и бурни реакци от страна на актьорите. Те се удрят, пощипват, замерят се с храна или се блъскат в стени и разни предмети. Движенията им са забързани, а звуците, които ги придружават са нетипични и забавни. Както в ранните анимационни филми, така и в игралните, този стил предизвиква смях у всички зрители, малки и големи.

През 1930 г. за пръв път на екран се появяват Мо Хауърд, Лари Файн и Шемп Хауърд във филма на американеца Руб Голбърг Soup to Nuts.

Братята Мо и Шемп (Моузес и Самюъл Хоруиц) заедно с колегата си Лари (Луис Файнбърг) набират голям успех с първия си филм. След него обаче Шемп се отдава на соловата си кариера и на негово място идва третият брат Хоруиц – Джери Хоруиц, Кърли. След неговата поява, с помощта на своя колега и актьор Тед Хийли, те сфромират триото Тримата глупаци (The Three Stooges).

През цялата си кариера тройката успява да направи 220 късометражни филма, като 190 от тях са направени в периода 1934 – 1959 г. за Columbia Pictures. Между тях са имената Beer and Pretzels, Meet the Baron, Dancing Lady, The Big Idea.

От 2000 г. насам започва работата по филма Тройка дебили (The Three Stooges) отново заедно с Columbia Pictures. През 2001 г. Warner Bros откупуват правата за него и тогава се намесват и небезизвестните режисьори братя Фарели. През 2010 г. те все още не са готови с разпределянето на ролите и проектът се поема от 20 Century Fox, като планът е филмът да излезе през 2011 г. След толкова години, в които екипът среща какви ли не трудности, на 13 април 2012 г. творението най-накрая излиза на голям екран. Главните роли заемат актьорите Крис Диамантопулос като Мо, Шон Хейс като Лари и Уил Сасо като Кърли.

С оглед на това, че слапстик филмите отдавна са отживелица, този е по-скоро ориентиран към по-малките, тъй като инфантилният хумор в днешно време се харесва предимно на тях. За любителите на този вид комедия и феновете на великото трио обаче филмът The Three Stooges би бил един истински трибют в името на добрите стари времена.

А пък, ако никога не сте чували за тях и този тип кино не ви е познато, опитайте. Може и да ви хареса :)

- Здравейте всички, аз съм Боб Фарели.

- А аз съм Пийт Фарели.

И ние създадохме филма,

който току-що изгледахте.

- Искаме да знаете, че

всички каскади във филма,

са направени от професионалисти.

И всички пособия,

са фалшиви.

Направени са от гума.

- Спомняте ли си сцената с чука?

Това също е направено от гума.

Фалшиво е нали, Боби?

- Точно така, Пийт.

- Помните ли намушването в очите?

- Деца, не бъркайте в очите на хората,

много е опасно.

- Смисълът на филма е за игри и забавления.

Така, че играйте безопастно вкъщи.

- Благодарим ви!

The Three Stooges
The Three Stooges
The Three Stooges
The Three Stooges
The Three Stooges