Тина Търнър слиза от сцената на 81 г.

  • Сподели:
Тина Търнър слиза от сцената на 81 г.

Един от най-значимите артисти на нашето съвремие – неуморимата и талантлива Тина Търнър слиза на сцената на 81-годишна възраст. Американската певица и актриса се сбогува с феновете си в нов документален филм за живота й, съобщaва The Sun.

Документалният филм на HBO е със заглавие „TINA, An Intimate Portrait Of The Legendary Singer Tina Turner“ и ще има своята премиера на 27 март по HBO Max. Продукцията представя интервюта със самата певица, направени в дома й в Цюрих, и с мъжа й Ервин Бах.

„Искам да прекарам последните години от живота си далеч от прожекторите и камерите“, споделя певицата. През 2013 г. попзвездата прекара инсулт, а 3 години по-късно бе диагностицирана с рак на дебелото черво. Заради страничните ефекти на лекарствата Тина Търнър прибeгна до хомеопатични средства, но това само влоши състоянието й. Заради неправилното лечение тя получи бъбречна недостатъчност през 2016 година и само любовта на мъжа й Ервин Бах, с когото се венчават през 2013 г, спасява живота й. Търнър се нуждае от спешна и тежка трансплантация на бъбрек и тогава именно Ервин й дарява собствения си бъбрек.

Тина Търнър страда и от посттравматичен синдром. През 2018 г. се самоуби първородният й син. 59-годишният Крейг Търнър се застреля в своя дом в Калифорния. Месеци преди трагичното събитие, той неспирно обвиняваше звездната си майка, че се е отчуждила от него, което несъмнено се е отразило на душевното състояние на изпълнителката.

Тина Търнър е едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока, печелейки 8 награди „Грами“, продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо около 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си сценично присъствие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 г. Търнър се връща от полуоттеглянето си, за да предприеме турнето „Тина!“ по повод на 50-годиншия юбилей. Турнето на Търнър се превръща в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. Списание „Ролинг Стоун“ я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрола.