Тина Търнър за премеждията, трудностите и мъжът на живота ѝ Ервин Бах

  • Сподели:
Тина Търнър за премеждията, трудностите и мъжът на живота ѝ Ервин Бах

Тина Търнър, която прекара 20-те и 30-те години, издигайки се до славата, докато се бореше с нестабилна връзка с музиканта Айк Търнър, живее най-добрия си живот на 82 години.

Омъжена за немския музикален магнат, 66-годишният Ервин Бах, двойката живее в обширно имение в Швейцария с изглед към езерото Цюрих.

Времената – и пейзажът – са се променили за Тина от върха на нейната слава през 60-те години. Изпълнителката на "Proud Mary" вече е опитомено момиче. По-скоро тя мързелува на дивана в Швейцария и се любува на спокойната си гледка към Цюрихското езеро.

В интервю за The New York Times легендарната Грами носителка е откровена за живота си. На въпрос за нестабилната и обидна връзка с музиканта Айк Търнър, която разтърси нейните млади години, Търнър, отговори:

"Мисля, че се срамувам. Чувствам, че казах достатъчно. Не знам дали някога бих могла да простя всичко, което Айк ми причини. Но Айк е мъртъв, така че не бива да се тревожим за него" - засмя се тя.

Въпреки че Търнър смята миналия си живот за мъртъв и погребан, нейната невероятна история и символични челни места в класациите се насочват към Бродуей. "Тина: Мюзикълът на Тина Търнър", на който тя е консултант, беше с премиера в САЩ през 2019 г. 

"Аз не пея и не танцувам. Не се обличам с лъскави тоалети. Пенсионирала съм се преди десет години и сега живея за себе си. Уморих се да пея и да радвам всички. Това е всичко, което съм правила през живота си", продължи тя в интервюто за Times.

Но за да се роди "новата Тина" Ервин ѝ помага. Тя се мести в Швейцария през 1995 г. с Ервин Бах, немския музикален магнат, когото печели с една проста реплика: "Искам да правиш любов с мен".

Двамата се оженили през 2013 г., а само три години по-късно частта от клетвата им "в болест" беше подложена на изпитание. Тъй като Търнър беше на диализа, съпругът ѝ дарява бъбрека си за нея. "И бих го направил отново", казва Бах, на което Търнър отговаря: "Е, може би ще имам нужда от още един и от другата страна".

Въпреки опасенията за здравето ѝ, животът на легендата на рокендрола (родена като Анна Мей Бълок) е най-добрият. И след ужасите, които е преживяла, бихме казали, че тя го заслужава.

"Имах ужасен живот, но просто продължих напред. Просто продължаваш и се надяваш, че ще дойде нещо ново. И то дойде. Когато срещнах Айк, нямаше къде другаде да отида. След като го напуснах, тъй като не получих нищо при развода, трябваше да осигуря себе си и семейството си."

Тя също така разкри пред Опра за какво е най-благодарна след всичките тези години на изпитания и премеждия:

"Че оцелях, без да мразя или обвинявам никого. Много съм благодарна, че имах наистина честни, добри, истински хора до себе си, които да ми помогнат."