Том Круз и "Мисията невъзможна: Престъпна нация"

  • Сподели:
Том Круз и "Мисията невъзможна: Престъпна нация"

В продължение на повече от 30 години Том Круз успява да се задържи на върха като една от най-успешните екшън звезди. Познаваме го като брата на Дъстин Хофман от "Рейнман", като пилота от "Топ Гън", като ветерана от войната във Виетнма в "Роден на 4-ти юли"...

Не на последно място Круз показа на света и Итън Хънт – агентът от Ай Ем Еф. В множеството екшън филми, в които сме го виждали, определено поредицата "Мисията невъзможна" ни показва едни от най-запомнящите се каскади на Круз.

Не е тайна, че американският актьор прави сам своите каскади. Дали ще го видим как скача от мотор на движеща се кола в "Истинска измама" или ще се катери по стръмна скала в "Невъзможна мисия 2", или ще се изкачва по най-високата сграда в света в "Мисията нежъзможна: Режим фантом", Круз винаги изпълнява каскадите си сам.

В "Мисията невъзможна: Престъпна нация" американецът не изневерява на себе си и отново сам се впуска в опасните каскади. Определено в последния филм от франчайза Круз и екипът му не се свинят да измислят нови и завладяващи сцени.

Много хора биха сметнали, че сцената със самолета, на който Итън виси на вратата е снимана на зелен екран и после е обработена на CGI. Всъщност Круз отказва да използва каскадьор за кадрите с А400. Актьорът решава, че ще е много по-истинско, ако той сам заснеме сцената.

Въздушната струя е толкова силна, че за да задържи очите си отворени, трябва да използва специални лещи. За да са сигурни, че сцената се е получила 100 процента, екипът прави осем дубъла.

Да оставим настрана военния транспортен самолет А400 и да видим други моменти, в които актьорът отново се опитва да надмине себе си. Сцената, в която го виждаме да се хвърля в огромен улей с вода, е заснета лично от него. За нея той се подготвя дълго. Обучава се заедно с атлети ветерани във Флорида и Кайманските острови. За да я заснеме, той трябва да задържи дъха си за няколко минути. Впуска се в 40-метрово свободно гмуркане.

Скачаното от 20 метра височина заедно с Ребека Фъргюсън (Илса Фауст) или надбягването с мотори в Мароко са само част от сцените, в които Том Круз участва не с каскадьор, а сам.

"Мисията невъзможна: Престъпна нация" е един интересен екшън с множество спиращи дъха моменти. Филмът е в кината от 31 юли.

Том Круз и "Мисията невъзможна: Престъпна нация"
Том Круз и "Мисията невъзможна: Престъпна нация"
Том Круз и "Мисията невъзможна: Престъпна нация"

"Мисията невъзможна: Престъпна нация" е един интересен екшън с множество спиращи дъха моменти

Том Круз и "Мисията невъзможна: Престъпна нация"

Много хора биха сметнали, че сцената със самолета, на който Итън виси на вратата, е снимана на зелен екран и после е обработена на CGI