Този Хелоуин отправяме молитва към дявола

  • Сподели:
Този Хелоуин отправяме молитва към дявола

Готови ли сте да прогоните демоните си?

Този Хелоуин ще е малко по-различен, защото Дяволът има планове за нас! Ще го пуснете ли да влезе? В навечерието на празника, неразривно свързан със страховитото, хорър трилърът Молитва за дявола ще ни отведе в киносалоните отвъд дверите на ада, за най-смразяващото филмово изживяване на сезона. 

Първият трейлър на филма загатва, че смесвайки елементи от класически кино и литературни разкази за екзорсизъм с интригуваща и дълбоко психологическа история, Молитва за дявола ще предложи различен поглед към жанра, който ще допадне както на любителите на свръхестественото, така и на зрителите с предпочитание към по-реалистичните трилър мистерии.

Къде е границата между реалност и самозаблуда? Между добро и зло?

Възможно ли те да са взаимно заменяеми и какво е необходимо на човек, за да се изправи срещу собствените си демони и да ги прогони? 

В Молитва за дявола, за да отговори на растящия брой демонични обсебвания, католическата църква отново отваря вратите на училищата си, за да обучава свещениците в ритуала на екзорсизма.

На това духовно бойно поле изгрява таланта на един нетипичен воин – младата монахиня, сестра Ан (Жаклин Байърс). Въпреки че на монахините им е забранено да извършват екзорсизъм, един професор (Колин Салмън) вижда таланта ѝ и се съгласява да я обучава.

Озовала се на своеобразната фронтова линия заедно със своя състудент отец Данте (Крисчън Наваро), сестра Ан се изправя в битка за душата на младо момиче, за което вярва, че е обладано от същия демон, който е тормозил и собствената ѝ майка, и скоро открива, че Дяволът я е отвел точно там, където той  желае… и има планове за нея. 

Режисьор на Молитва за дявола е Даниел Стам (The Last Exorcism), по сценарий на Робърт Запия (Halloween H20: 20 Years Later), Ърл Ричи Джоунс и Тод Р. Джоунс (Рио).

Продуценти са Пол Брукс, Тод Р. Джоунс, Ърл Ричи Джоунс, Джесика Маланапи, а в ролите са Вирджиния Медсън, Жаклин Байърс, Колин Салмън, Крисчън Наваро, Нилълъс Ралф и Бен Крос. Любопитно за страховитата продукция е, че в нея се включват и българските актьори Велизар Бинев, Койна Русева, Дебора Жечева, Антон Димитрачков, Иван Рангелов, Мартин Тасков и др.

Отправяме Молитва за дявола от 28 октомври само в кината и 4DX.