Трейлърът на ''Гунди – Легенда за любовта'' с рекорден брой гледания

  • Сподели:
Трейлърът на ''Гунди – Легенда за любовта'' с рекорден брой гледания

За по-малко от седмица – с общо 2,5 милиона гледания – трейлърът на филма се превърна в най-успешния в историята на българското кино.

За по-малко от седмица след премиерата си официалният трейлър на игралния филм „Гунди – Легенда за любовта“ се превърна в най-успешния в историята на българското кино. С рекордните 2,5 милиона гледания на всички платформи, новите вълнуващи кадри от продукцията, посветена на великия Георги Аспарухов – Гунди, разчувстваха и покориха сърцата на зрители от цяла България. Филмът тръгва по кината от 18 октомври, а историята има за цел да увековечи този достоен човек, обединител на нацията, който е много повече от легенда на един футболен отбор.

Продукцията е като машина на времето, задвижена от над 600 човека екип, в това число над 150 актьори. Подготовката на сценария отнема 5 години, а предварителната работа за снимките около година. За да бъдат пресъздадени мащабните сцени с публика и пълни стадиони, са използвани множество специални ефекти и компютъра анимация. А за пресъздаването на епохата актьорите и масовката сменят близо 3000 костюма, създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време. Декорите и самите локации също са внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на самите снимки, така че да пасват съвършено на историята. Така близо 200 сцени и над 1000 гледни точки (сетъпи на камерите), заснети със специални анаморфни обективи, ще оживеят на големия екран и ще разкажат романтичната история на великия Георги Аспарухов – Гунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка Маркова – Лита (Александра Свиленова). 

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов и Александра Свиленова, във филма ще видим още Димитър Маринов (Аспарух, бащата на Гунди), Параскева Джукелова (Мария, майката на Гунди), Пенко Господинов (агент на Държавна сигурност),  Владимир Люцканов (Генерала), Александра Костова (Лидка, сестрата на Гунди), Емил Марков (арх. Марков, бащата на Лита), Биляна Петринска (Марена, майката на Лита), Николай Урумов (Коце Георгиев, треньор на „Левски“), Владислав Карамфилов – Въргала (Георги Генов, треньор на „Ботев – Пловдив“), както и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

Сценарист на филма е Емил Бонев, режисьор Димитър Димитров, оператор Борис Славков. Продуценти на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“.

Подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

Линк към официалния трейлър в YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=1tlNwolYp6k

Линк към официалния сайт:https://gundifilm.com/

Линк към Facebook страницата на филма: https://www.facebook.com/gundi.film

Линк към Instagram профила на филма:https://www.instagram.com/gundi.film/

Линк към TikTok профила на филма:
 https://www.tiktok.com/@gundi.film 

Филмът е продукция на „Междинна станция“ с продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов, а изпълнителен продуцент е Васил Булянски. Проектът се реализира с изключителната подкрепа на Sesame, Захарни заводи, Pumа, както и копродуцентите Immerse FX (Visual Effects Studio), чието дело са всички специални ефекти в проекта. Филмът се осъществява и благодарение на Национален филмов център. Важна подкрепа оказаха още Rubella Beauty, както и партньорите от Agressia и Стил 99, които се погрижиха за костюмите. Филмът беше заснет и с любезното съдействие на БДЖ, а за техническото обезпечаване продукцията разчиташе на Pro Cinema rental. Ключова рекламна подкрепа оказаха партньорите от Metropolis, Idea Comm и Metroreklama. Съществена роля във филма изиграха и партньорите от Парк хотел „Санкт Петербург“, Хотел „Тримонциум", White Water Bulgaria, Coffee Spot, Международен Панаир Пловдив - International Fair Plovdiv, St. Sofia Golf Club & Spa. Ексклузивен медиен партньор на продукцията е Нова Броудкастинг Груп. Разпространява NO BLINK FILM.

Павел Иванов, в ролята на Гунди

Павел Иванов е един от най-нашумелите и разпознаваеми български актьори. Завършва НАТФИЗ през 2016 година при ненадминатия Стефан Данаилов, но още през 2014 става част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“, където играе главни роли в едни от най-касовите спектакли. През 2016 година името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала ,,Полицаите от края на града”. Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е ситкомът „Татковци“. Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино ангажименти Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова, в ролята на Лита
Александра Свиленова е новоизгряващ талант, който ще изиграе една от централните и ключови главни роли във филма – тази на Величка Маркова – Лита, съпругата, най-голяма любов и вдъхновение за Гунди. Това е първата голяма роля в киното за актрисата, която учи „Актьорско майсторско за драматичен театър“ в класа на проф. д-р Ивайло Христов. Александра участва още в представлението на Учебен театър НАТФИЗ: „Диканка - резултати от уъркшоп" с режисьори Мартин Киселов и Ева Данаилова, постановката „Опасни връзки“ с режисьор Станка Калчева, както и в „Недовършена пиеса за механичен нож" под режисурата на Ованес Торосян. 

Димитър Димитров, режисьор
Димитър Димитров е добре познат на зрителите като режисьор на популярните сериали „Отдел издирване“, „Дяволското гърло“, „Откраднат живот“, „Връзки“, „Дървото на живота“, „Съни Бийч“, „Мен не ме мислете“ и още много други.  Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с филма „Събирач на трупове“, който участва в селекцията на редица престижни международни фестивали. Има опит още в късометражно и документално кино. 

Борис Славков, оператор 
Операторското майсторство на филма е в ръцете на Борис Славков. Работил по сериалите „Войната на буквите“, „Отдел издирване“, „Откраднат живот“, „Дяволското гърло“, „Съни бийч“, „Мен не ме мислете“, както и по филмите „Шекспир като улично куче“, „Всичко, което тя написа“, „Събирач на трупове“.

Емил Бонев, сценарист
В сърцето на проекта и негов сценарист е Емил Бонев. След завършването си във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“, Емил Бонев има 60 роли и национални награди. Автор е на пиесите „Морска сол“, „Пакетче семки“, „Покер“, „Кантон 117“, „$910“, играни с успех в страната и чужбина. Драматургичен консултант и диалогист е на филма „Пазачът на мъртвите“ на Илиян Симеонов и сценарист на лентите „Прогноза“ на Зорница София и „Засукан свят“ на Мариус Куркински. Като главен сценарист Емил Бонев се подписва под сериалите „Морска сол“, „Недадените“ и „Скъпи наследници“. Режисьор е на десетки спектакли, между които „Гнездо на ангели“ в Драматичен театър „Николай Масалитинов“ - Пловдив", „Мъжка задушница“ в Драматичен театър „Сава Огнянов“ - Русе, „Бонбон“ в Народен театър „Иван Вазов“, „Сюрприз“ на Младежки театър „Николай Бинев“, „Чиничита“ и „Убийство без убийство" в Театър 199 – „Валентин Стойчев".