Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия

  • Сподели:
Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия

Отличиха я с първа награда в Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” в категория “Professional” при цигуларите

На 26-ти август тази година се състоя Гала на лауреатите и връчване на наградите на победителите от Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” - Прочида, Италия. Събитието се проведе на остров Прочида - културната столица на Италия.

Красивия откриващ концерт с изпълнения на лауреатите се разпродаде седмица преди датата на събитието, а Зорница Иларионова се представи съвместно с пианистката Мартина Табакова.

В конкуренция от изпълнители от цял свят цигуларката получава първа награда в категория “Professional” при цигуларите при провеждане на конкурса през месец юни тази година.

Престижната международна награда й предоставя възможност за концерти през следващата година в Италия и Испания, участия на международния фестивал “Мимас”, както и контакти с изявени, световни изпълнители. Пътуването й до Италия беше подкрепено от международното адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”.

На гала церемонията присъстваха  Лучиано Руотоло - артистичен директор на Mimas Festival и основател на NOMEA, Алесандро Стакини - главен изпълнителен директор на HC Welth и почетен президент на Mimas Festival, Дино Амброзино - кмет на остров Прочида, Микеле Абсенте дел Лечезе - съветник на остров Прочида, Рино Дъ Орио – мениджър на „Панаир на книгата“ в Прочида, Ромина Касучи - артистичен директор на фестивала Мимас, Пиеро Пизани - управител на AMP Pisani и много други.

В България тя се завърна с медальон и диплома за най-високо отличие в нейната категория от Прочида, Италия. Месец септември е натоварен за нея със серията от концерти „SymphoNY way”  с джаз певеца Васил Петров, където и специален гост солист.  

В София ще концертират на 11 септември на сцената на Парк-театър „Борисова градина“, на 16 септември са в Благоевград в зала „Яворов“, на 17 септември в Разлог на открита сцена. А на 18 септември в София участва в спектакъла „Вивалди завинаги“ със Симфониета-Враца и маестро Максим Ешкенази, който ще състой на сцената на Парк-театър „Борисова градина“.