Цветана Манева с с наградата огърлие „Златен век“

  • Сподели:
Цветана Манева с с наградата огърлие „Златен век“

Снощи се състоя спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“, който предизвика истински фурор в претъпканата зала на Младежкия театър. 

Представлението е създадено по повод е осемдесетгодишния юбилей на иконата на българския театър и кино Цветана Манева и е първата част от поредица спектакли, които ще се изпълняват из цялата страна. На сцената се събраха любими колеги, музиканти и ученици на актрисата, сред които Александра Сърчаджиева, Петър Антонов, Мартина Апостолова, Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Александър Сано, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски, Силвия Петкова, маестро Милен Кукошаров и др. 

Те изпълниха монолози, разказваха спомени и се обясниха в любов на актрисата по десетки различни начини. Във видео обръщения се включиха и много артисти и нейни близки от България и чужбина. 

Сред гостите в публиката бяха Вицепрезидентът Илияна Йотова, Министърът на културата Кръстю Кръстев, проф. Николай Йорданов, Явор Милушев, Яна Борисова, Катя Костова, екипът на театралния фестивал „Варненско лято“ и самата Цветана Манев, която се качи на сцената за да благодари и просълзи изправната на крака публика. 

Спектакълът завърши с наградата огърлие „Златен век“ , която министърът на културата връчи на великата актриса. 

Следващият спектакъл „Честит рожден ден, Цветана“ ще се състои на сцената на Античния театър в Пловдив на 27-ми май.

Снимки: Кайя Христова