Твърде лично 2

  • Сподели:
Твърде лично 2

„Не знам кои сте. Не знам и какво искате. Ако искате откуп, аз нямам пари. Това, което имам са едни специални умения. Умения, които съм придобил по време на дългата си кариера. Умения, които са ме направили кошмар за хора като вас. Ако пуснете дъщеря ми сега, това ще е краят на всичко. Няма да ви търся, няма да ви преследвам. Но не я ли пуснете, ще ви потърся, ще ви намеря и ще ви убия.” Това са думи, които си спомняме от първия „Твърде лично”. Думи, които после се превърнаха в реалност за похитителите.

Преди няколко седмици по големите екрани излезе новият филм с участието на Лиам Нийсън – „Твърде лично 2” (Taken 2). Режисьор е Оливие Мегатон, а продуцент - Люк Бесон.

Този път бившият агент на ЦРУ – Браян Милс (Лиам Нийсън) ни отвежда в Истанбул, където отива по работа. След скандал със съпруга си и отменената им ваканция до Китай, към него се присъединяват бившата жена на агента Леонор (Фамке Янсен) и дъщеря му Ким (Меги Грейс). Те решават да прекарат няколко дни в Истанбул. Междувременно в Тропоя, Албания, Мурад (бащата на убития в предишния филм похитител на Ким – Марко от Тропоя) решава да отмъсти за смъртта на сина си. Заедно с хората си той отива в най -големия град в Турция, за да намери и накаже екзекутора на Марко.

В Истанбул Ким, Леонор и Браян се радват на почивката до момента, в който бащата и майката не са отвлечени. Този път Ким е тази, която помага на Браян да се измъкне.

Определено може да се каже, че „Твърде лично 2” копира донякъде историята от първия филм. В него повече се усеща типичният холивудски екшън. Тук липсва съспенса, който имаше в предишната част. Донякъде зрителят знае какво ще последва. За сметка на това екшън сцените са в избилие. Както и преди, и тук Браян наказва винониците за отвличането. Преследвания, стрелби – всичко е в изобилие.

Премиерата на филма беше на 3 октомври. Получи не толкова добри отзиви от критиката, но за сметка на това се радва на доста добър резултат в бокс офис класацията. До момента филмът е натрупал над 280 милиона долара печалба.

Именно за това Бесон и компания възнамеряват да направят и още едно продължение. Дали този път нещата ще бъдат „твърде лични” в Лос Анджелис, където живее в Браян или в някоя друга точка на света, следва да видим...

Твърде лично 2
Твърде лично 2
Твърде лично 2
Твърде лично 2