Уди Алън обяви, че се оттегля от Холивуд

  • Сподели:
Уди Алън обяви, че се оттегля от Холивуд

86-годишният режисьор потвърди, че ще се пенсионира, след като завърши 50-ия си игрален филм, който ще бъде и последният му.

Новината идва след разговор с Алек Болдуин в Instagram, където той сподели, че планира да направи още един или два ​​филма, но също така каза, че вече ''тръпката я няма''. Плановете на режисьорът са да посвети оставащите си години върху писането.

''Идеята ми по принцип не е да правя повече филми и да се съсредоточа върху писането.'', казва Алън пред испанския вестник La Vanguardia.

След като започна работа като комик и телевизионен сценарист, Алън се мести в актьорството. Започва да режисира филми в края на 60-те години, в много от които също участва. 

Алън спечели четири Оскара през кариерата си за сценарист и режисура. Той бе обвинен в сексуално насилие над осиновената си дъщеря Дилън Фароу през 1992 г.
Алън отрече твърденията, но имаше проблеми с намирането на финансиране за проектите си, след като слуховете се появиха отново.

Режисьорът на ''Blue Jasmine'' избра да работи в Европа през последните години, поради спад на подкрепата в САЩ на фона на обвинения в злоупотреби в ерата #MeToo.

Последният филм, над който Алън работи е озаглавен ''Wasp 22''. 

Сценаристът и режисьорът твърдят, че сюжетът ще бъде ''вълнуващ, драматичен, но също така много зловещ'' и го описват като нещо подобно на трилъра ''Match Point'', който спечели наградата Гоя за най-добър европейски филм през 2006 г.