Улицата на кошмарите

  • Сподели:
 Улицата на кошмарите

Улицата на кошмарите разказва за Стантън Карлайл (Брадли Купър) – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Моли (Тони Колет) и съпругът ѝ Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Зийна (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че забъркаш ли се с определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

Улицата на кошмарите повдига завесата към интригуващата, малко позната и мрачна част на Америка и по впечатляващ начин ще ни покаже другата страна на Американската мечта – Кошмар.

Ще се разходим по Улицата на кошмарите от 21 януари само в кината.

Жанр: Психологически трилър, нео-ноар

Участват: Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Тони Колет, Уилям Дефо, Ричард Дженкинс, Рон Пърлман, Дейвид Стратеърн, Тим Блейк Нелсън, Клифтън Колинс мл., Мери Стийнбъргън, Холт МакКолъни

Режисьор: Гийермо дел Торо

Сценарист: Гийермо дел Торо, Ким Морган

По романа на: Уилям Линдзи Грешам

Продуцент: Гийермо дел Торо, Дж. Майлс Дейл, Брадли Купър