В чест на 50-годишнината от ''Кръстникът" - Пачино, Де Ниро и Копола - заедно на една сцена

  • Сподели:
В чест на 50-годишнината от ''Кръстникът" - Пачино, Де Ниро и Копола - заедно на една сцена

Ал Пачино, Робърт де Ниро и Франсис Форд Копола се събраха заедно отново за 50-годишнината на "Кръстникът" по време на 94-ите награди Оскар.

Нощта на 94-ите награди Оскар обедини на една сцена много емблематични екранни партньори, които да представят тазгодишните победители в различните категории.
В чест 28 години от филма на Куентин Тарантино "Криминале" на сцената, за да връчат наградата за най-добър актьор, излязоха Ума Търман, Джон Траволта и Самюел Джаксън.

За да отбележат 30-годишнината от филма "Белите не могат да скачат" и да съобщят името на победителя, излязоха актьорите от комедията - Уди Харелсън, Уесли Снайпс и Роузи Перез.

За спечелилият Оскар "Джуно", който отбелязва 15-годишната си история, се появиха Дженифър Гарднър, сменилият наскоро пола си, Елиът Пейдж и Джей Кей Симънс. Тримата съобщиха имената на номинираните за оригинален сценарий, чиято награда отиде при "Белфаст" на Кенет Брана.

А тримата тенори на киноиндустрията - Ал Пачино, Робърт Де Ниро и Франсис Форд Копола, се събраха, за да отпразнуват 50-ата годишнина от епичния "Кръстникът".
Трите легенди излязоха под заслужени овации и цялата зала се изправи на крака.
Изглеждаха достолепни и величествени.
Копола, който спечели четири награди "Оскар", взети заедно за първите две части от "The Godfather", се обърна към публиката:

"Чувствам, че моментите като този трябва да бъдат искрени и кратки и съм особено благодарен на моите двама прекрасни приятели, които дойдоха тук, за да ми помогнат да отпразнувам с вас този проект, който започнахме преди 50 години с наистина необикновени сътрудници, много от тях легенди", каза Копола, заобиколен от Пачино и Де Ниро. 
"Не мога да ги изброя всички, но вие познавате добре имената им. Мога да благодаря само на двама, от дъното на сърцето си."

Режисьорът изказа своята признателност и благодарност към Марио Пузо, автора на оригиналния роман "Кръстникът" и съавтор на сценария от 1972 г., а след това и на Робърт Евънс, продуцент на лентата, без чиято подкрепа филмът нямаше да бъде толкова успешен.

Копола завърши трогателната си реч с "вива Украйна".

83-годишният режисьор само преди седмица беше удостоен с 2715-та звезда на Алеята на славата в Холивуд. Носител на Оскар за режисура, сценарий и продукция – включително наградата на управителите на Мемориала на Ървинг Г. Талбърг – за филми като "Патън'', ''Трилогията Кръстникът'', ''Американски графити'', ''Разговорът'', ''Апокалипсис сега'', ''Аутсайдерите'' и ''Дракула'' на Брам Стокър.

Като основател на филмовата продуцентска компания American Zoetrope, Копола инициира и подхранва кариерата на таланти като Джордж Лукас, Карол Балард, Джон Милиус, София Копола и актьорите Ал Пачино, Робърт Де Ниро, Джеймс Каан, Харисън Форд, Ричард Драйфус, Даян Кийтън, Робърт Дювал, Лорънс Фишбърн, Мат Дилън и Даян Лейн. Като писател, режисьор, продуцент и пионер в кинематографията, той е създал набор от произведения, които са помогнали за оформянето на съвременното американско кино. 

Копола в момента е в предварителна подготовка на предстоящия си филм ''Megalopolis'', римски епос, чието действие се развива в съвремието.