В очакване на SPIRIT of Burgas 2013

  • Сподели:
В очакване на SPIRIT of Burgas 2013

В продължение на 3 дни над 30 000 фена пяха, танцуваха и се забавляваха на Централен плаж в Бургас по време на петото издание на SPIRIT of Burgas. Фестивалът мина изключително успешно – нямаше нито едно отменено участие на хедлайнер и сериозни инциденти.

В последните два дена, на 4 и 5 август, публиката беше тотално подивяла по време на шоуто, което SUM 41, The Prodigy, Chase&Status и Kornнаправиха.

Съботната вечер бе подобаващо подгрята от Sensor, които бяха абсолютно очаровани от пубиката и останаха да се насладят на SPIRIT of Burgas до последния ден, разхождайки се съвсем спокойно по плажа и запознавайки се с най-верните си фенове. SUM 41 също се раздадоха, като минути преди да се качат на сцената и да подлудят всички пънк фенове, се срещнаха с 12 свои почитатели. Разбира се, The Prodigy бяха кулминацията на съботната вечер и не оставиха съмнение у никого защо са определени за най-добрата денс банда на всички времена. Освен най-големите си хитове като “World’s on Fire“, “Voodoo People”, “Breathe”, “Poison”, “Omen” и “Firestarter”, британското трио изпълни и парчета от предстоящия си шести студиен албум “How To Steal A Jet Fighter”. Пубиката изригна, когато Кийт Флинт развя на сцената българското знаме с огромен надпис „PRODIGY”.

В неделя, 5 август, още по време на концерта на Gentleman & The Evolution пред главната сцена имаше многохилядна публика. Типично в стила на растафарианските ценности, от главната сцена на SPIRIT of Burgas Gentleman призова за мир и сподели, че не е вярвал, че може да попадне на толкова прекрасно място и на публика, която знае всичките му песни. Емоцията и адреналинът постепенно се вдигаха, когато електронното дуо Chase & Status се появиха пред близо 15 000 души. Заедно с Rage MC и барабанистът Анди Гангадийн шоуто беше феноменално, а всички фенове бяха запленени от визуалните ефекти и комбинацията между вокали на видеостените и лайф изпълнението на Saul и Will.

След близо едночасово скачане и танцуване, публиката остана в очакване на грандиозното шоу на Korn. Легендарният микрофон на Джонатан във формата на женско тяло и по дизайн на Гигер остана покрит до последната секунда, а когато той беше разкрит пред очите на близо 20 000 фена, плажът на Бургас буквално се разтресе от призива на публиката. Концертът, който продължи близо два часа и приключи с три биса, доказа за пореден път, че не случайно Korn се смятат за революционери в съвременната музикална история. Неповторимо шоу, съчетаващо здравия саунд на бандата и уникални визуални графики, накара публиката да пее с пълно гърло всяка една от песните на групата. Имахме щастието и да чуем „The Wall“ в изпълнение на Джонатан Дейвис, минути, след като той излезе на сцената с гайда.

Една от най-големите атракции на фестивала бяха графити винилите на хедлайнерите, разположени под централния вход. И през трите дни един от най-талантливите артисти в България ESTEO рисуваше лицата на Бъста Раймс, Кийт Флинт и Джонатан Дейвис. Винилът на Кийт попадна в официалната фейсбук страница на The Prodigy, където групата качи цял албум със снимки от концерта си у нас, а този на Джонатан лично мениджмънтът на Korn помоли да запази като спомен от участието си.

Организаторите на SPIRIT of Burgas заявиха, че вече са започнали подготовката за следващото издание на най-големия музикален фестивал в България.

В очакване на SPIRIT of Burgas 2013
В очакване на SPIRIT of Burgas 2013
В очакване на SPIRIT of Burgas 2013
В очакване на SPIRIT of Burgas 2013
В очакване на SPIRIT of Burgas 2013
В очакване на SPIRIT of Burgas 2013