''В Сърцето на Машината'' е българското предложение за чуждоезичен филм на 95-ите награди ''Оскар''

  • Сподели:
''В Сърцето на Машината'' е българското предложение за чуждоезичен филм на 95-ите награди ''Оскар''

Добрата новина, която сме щастливи да обявим, е, че българският филм на Мартин Макариев ''В Сърцето на Машината'' е българското предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм.

Ето какво написаха от Национален филмов център: 

''Днес, 23 септември 2022 г., от 15.00 часа се проведе заседание на Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия. Комисията е в състав Мария Бакалова, председател и членове Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев.  българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм.

Комисията реши българското предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм да бъде филмът на Мартин Макариев „В Сърцето на Машината“.

„В Сърцето на Машината“ е български игрален драматичен трилър от 2022 година на режисьора Мартин Макариев, награден със „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и носител на наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.''

Екипът на High View Art пожелава успех на филма!