Весела Бабинова представя моноспектакъла „Пистолет с торнадо“

  • Сподели:
Весела Бабинова представя моноспектакъла „Пистолет с торнадо“

На 12 ноември в Thѐatro (Театро отсам канала) за първи път пред българската публика ще бъде представен популярният моноспектакъл „Пистолет в Торнадо“. В ролята на главната героиня, Анджела, се превъплъщава Весела Бабинова, а сюжетът е тясно обвързан с Хамлетовия монолог “Да бъдеш или да не бъдеш” от едноименната Шекспирова пиеса. Историята ще ни срещне с една жена на средна възраст в американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.

Това е пиеса, в която аз играя Анджела - един  много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: “Аха, ясно”, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: “Думи, думи, думи.”, споделя Весела Бабинова за ролята си.

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.

Режисьор е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Тони Рикев.

Това ще бъде втора постановка на продуцентското дуо Луиза Григорова – Макариев и Александър Сано, след премиерната „ОТБЛИЗО“, която дебютира в средата на юли месец тази година и вече е гледана от над 5 000 души. Билети за „Пистолет в торнадо“ ще откриете в мрежата на Ивентим на цени от 25 до 35 лева.

Весела Бабинова е носителка на награда „АСКЕР“ за изгряваща звезда и „ИКАР“ за поддържаща женска роля. Позната е още от телевизионния екран с ролята си в „Мен не ме мислете“ и “Денят на бащата“.