Виена празнува Цветана Манева

  • Сподели:
Виена празнува Цветана Манева

Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ създаден специално за осемдесетгодишния юбилей на изключителната актриса Цветана Манева ще гостува във Виена. Там голямата актриса ще бъде на сцената и ще празнува заедно с любимите си колеги Александър Сано, Петър Антонов, Силвия Петкова и драматургът Яна Борисова, както и с всички нейни почитатели, които живеят във Виена. 

Идеята на спектакълът е да събере актрисата заедно с  част от нейните колеги, с които тя играе заедно в спектакъла „за любовта…“ който през последната година се превърна в културен феномен. Това са изключително талантливи артисти, които респектират,  вдъхновяват и вълнуват, с огромния си талант и всичко под звуците на театралната музика на маестро Милен Кукошаров.
„Честит рожден ден, Цветана“ е уникално театрално-музикално преживяване, което  ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един изумително смешен и покъртително откровен спектакъл за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува.

Създателите на „Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които Цветана Манева работи ексклузивно през последните години. Това са: драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Това са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: „На живо“ (Аскеер 2022), „Място, наречено Другаде“ (Икар 2023, Аскеер 2023), „С гръб към залеза“, „за любовта…“, „Нощните Рицари“, „Ако извикаш нощем с всичка сила“  и др.

Билети за представлението във Виена на този адрес: www.arttheaterberlin.com