Виктор Калев на една сцена с поп дивите на България

  • Сподели:
Виктор Калев на една сцена с поп дивите на България

Култовият моноспектакъл „Грамофонът“ на Виктор Калев ще има своето гала издание на 28 април в зала 1 на НДК. Музикалното пътешествие назад в годините е изпълнено с носталгия, хумор и любов, както и с популярни евъргрийни на най-големите звезди в българската поп музика.

В този автобиографичен концерт-спектакъл зрителите ще бъдат запленени от интимната атмосфера и емоционалната сила на разказите от живота на самия актьор. Виктор Калев споделя с публиката своите преживявания, трудностите, надеждите и радостите, като на фона на хитови български песни създава истинско театрално шоу. Публиката ще бъде отнесена на пътешествие във времето, където ще се срещне с моменти, които са оформили актьорската кариера и личността на Виктор. "Грамофонът" е история за мечтите, упоритостта и сбъднатите надежди, които са вдъхновение за всеки, който си поставя цели и се стреми към тях. Този спектакъл е възможността да бъдете част от вълнуващото пътешествие на един голям български артист.

Този път Виктор Калев ще изненада публиката със специални гости, които ще завладеят първа зала на НДК. За да е още по-пълно преживяването на сцената ще излязат българските поп звезди Богдана Карадочева, Силвия Кацарова, Тони Димитрова и Нели Петкова, които ще изпълнят заедно с него незабравими български дуети. „Викор е искрен, органичен и пеещ от цялото си сърце и с всяка своя фибра на тялото си. Така, както само той го може. Талант, емоция, артистичност и много любов, които той подарява на българската публика“, коментират родните музикални диви. И четирите певици репетират всекидневно за предстоящия спектакъл и загатват, че подготвят голяма изненада за родната публика.

Виктор Калев, Тони Димитрова, Нели Петкова и Кирил Кирилов

Вдъхновението на Виктор Калев тръгва още от детството, когато не спира да слуша виниловата плоча „Осветени пози“, мюзикъл от композитора Атанас Косев по текстове на Георги Ивчев и Любомир Пеевски. В спектакъла с песни и сценки участват едни от най-легендарните ни артисти и изпълнители като: Стефан Данаилов, Емил Димитров, Георги Калоянчев, Константин Коцев, Татяна Лолова, Григор Вачков и други. Световната личност, която вдъхновява Виктор, е Чарли Чаплин, който го мотивира да си казва, че е безкрайно важно да разсмива хората, макар понякога да е през сълзи.

Детството ми беше един грамофон. Затова така се казва и представлението. Аз не съм обичал да ходя на детски градини, пък родителите ми са ходили на работа. Нямало е кой да ме гледа и те са ме затваряли в една стая, с един грамофон и 10-15 плочи българска музика. И аз цял ден слушах музика на този грамофон. За да не го разваля или да не одраскам плочите, дори не ги сменях – цял ден се въртеше едно и също, само игличката местех отначало. Как да не ги запомня тия песни!?..... А аз някои от изпълнителите дори не ги бях виждал, само песните им бях чувал и си ги представях как изглеждат, какво правят, докато пеят песента, как се държат… Изфантазирвах си образа и си го играех“, споделя Виктор по повод „Грамофонът“.

Веднага след гала спектакъла в НДК той стартира с подготовка за лятно национално турне.