Южен вятър 2 отвя боксофиса в България

  • Сподели:
Южен вятър 2 отвя боксофиса в България

Сръбската продукция е най-гледаният филм в България за изминалия уикенд с общо 11 970 зрители за първите си 3 дни.

Хитовият сръбски екшън „Южен вятър 2: Ускорение“ привлече най-много зрители в кината през изминалия уикенд. Премиерата на продължението на най-касовия филм в съвременното сръбско кино беше на 4 февруари и само в първите си 3 дни успя да привлече вниманието на 11 970 зрители. Това го постави на първо място в класацията, следван от „Петя на моята Петя“ и американския хит „Moonfall”. 

„Южен вятър 2: Ускорение“ проследява историята на Петър Мараш, изигран от сръбската звезда Милош Бикович, който има амбицията да разшири бизнеса си, вкарал го в затвора в първата част на филма. „Ускорение“ удвоява екшъна, бързите скорости и мрежата от наркотрафиканти. Действието се развива паралелно в няколко държави, включително и на родна земя, където Мариан Вълев, Захари Бахаров, Асен Блатечки, Мак Маринов и Руси Чанев  продължават работата на българската групировка, водена от Христо Шопов (Димитър) през 2018.

Поредицата е вдъхновена от криминалния свят и мрачните събития през 90-те години, когато на Балканите цари безредие и политически хаос. В заснемането на „Южен вятър 2: Ускорение“ взимат участие най-големите звезди на сръбското кино, а на терен работят екипи от няколко държави, като едни от най-опасните и вълнуващи каскади са поверени на екип от български каскадьори.

Втората част на филма излиза извън асфалта и градската среда, за да тръгне по неотъпканите планински терени на Сърбия, Хърватска и България. На фона на живописните природни пейзажи ще видим как съдбите на лошите момчета се преплитат отвъд борбата за надмощие в трафика на наркотици. „Южен вятър 2: Ускорение“ поставя главните герои в редица изпитания, като задава важен въпрос „парите или семейството?“.

Филмът може да бъда гледан във всички кина в цяла България.

Продуценти са Татяна Гойкович, Милош Аврамович, Милош Бикович и Миодраг Радонич, а сценарист е Петър Михайлович.