За първи път премиера на ''Перфектни непознати'' в България

  • Сподели:
За първи път премиера на ''Перфектни непознати'' в България

Помните ли успешната кино-версия на „Перфектни непознати“? Текстът на известния сценарист и режисьор Паоло Дженовезе оживява и на театралната софийска сцена и то за първи път. Премиерата е на Театър „София“, а датата и мястото са 25 май в театър „Сълза и смях“. 
Седем приятели, шестима от които семейни, се събират на вечеря. Но всички те имат по няколко живота - служебен, личен и...таен. Какво ще се случи, когато прочетат съобщения от телефона на половинката си?

Режисьор е Стайко Мурджев, а актьорският състав е звезден: Лилия Маравиля - номинирана за АСКЕЕР 2023 за Водеща женска роля в „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“; Елеонора Иванова, която направи своя кино фурор в „Чалга“ и спечели наградата на Фондация „Стоян Камбарев“; Неда Спасова, Мартин Димитров и Алекс Иванова добре познати на аудиторията от сериала „Братя“; Мила Банчева, която всеки месец радва стотици деца, които гледат „Феята от захарницата“; Михаил Милчев – актьор със силно присъствие и талант; Пенко Господинов – ръководител на актьорски клас в НАТФИЗ.
Преводач на „Перфектни непознати“ е Нева Мичева. Сценограф – Никола Налбантов, номиниран за АСКЕЕР 2023. Композитор – Петър Дундаков.
За първата театрална премиера в България на „Перфектни непознати“ споделя повече режисьорът Стайко Мурджев.

"Драматургичният текст на Паоло Дженовезе - "Перфектни непознати" е интересен не поради успешната му кино-версия, нашумяла преди няколко години, а заради сложните и неочаквани взаимовръзки между персонажите, извеждащи съвременни, но и неочаквани теми, които се отнасят към житието на модерния човек.

Може би телефонът, като феномен в живота ни, крие голяма опасност и тя е, че е способен лесно да ни съблазни да му доверим тайните си, но без никаква гаранция за съхранението и опазването им. Човекът е като магическо кофчеже с тайни и тези тайни може да са, както скъпоценни бисери, така да се окажат невиждани нещастия или жестоки оръжия.

Човекът е кутия на Пандора с няколко дъна. И трябва да можем да носим отговорност за любопитството си и последиците от него, когато решим да я отворим. Илюзия е, че познаваме някого, било то и най-близкият до нас. Не можем да познаваме напълно някого, както не е възможно да познаваме вселената изцяло.“ 

Следваща дата на постановката – 2 юни в „Сълза и смях“.