Започна второто издание на Sofia Songwriting Camp

  • Сподели:
Започна второто издание на  Sofia Songwriting Camp

Композитори, текстописци, музикални продуценти от Швеция, Норвегия, Южна Корея и Румъния се събират отново заедно с някои от най-талантливите ни автори, изпълнители и продуценти за второто издание на първия по рода си международен творчески лагер за писане на песни у нас – Sofia Songwriting Camp 2021, организиран от „Вирджиния Рекърдс“.

Родните ни артисти ще творят рамо до рамо с чуждестранни хитмейкъри, работили със звезди като Aretha Franklin, Whitney Houston, Carlos Santana, Destiny’s Child, Lauryn Hill, Dr. Dre, Eminem, Jay-Z, 50 Cent, The Weeknd, ASAP Rocky, Kanye West, Ricky Martin и много други. Голяма част от тях са и пионери в една от най-бързоразвиващите се музикални индустрии, а именно корейската, създавайки песни за K-POP суперзвезди като BTS, SuperM, Red Velvet, Girls Generation и Twice.

Sofia Songwriting Camp има амбициозен план да превърне България в световна музикална резиденция, като организира уникални по рода си събития, на които национални и международни автори на песни работят в екип, обменят идеи, опит, страст и умения.

„Основните ценности, които ме движат от много години са образованието, заедността, подкрепата за талантливите в полето на музиката у нас и стремежът да им създавам възможности за национална и международна изява. Този творчески лагер е перфектна платформа за всичко това. В България подобна форма на създаване на музика е все още не достатъчно разпространена, но това ще се промени и тази промяна ще донесе позитивно развитие за целия ни музикален пазар и творците. Току-що започналото издание на нашия творчески лагер ще е още по-заредено с емоция и енергия заради всичко, което преживяхме и преживяваме и заради дългата изолация. Това е едно от най-смислените неща, които някога съм правила.“, сподели Саня Армутлиева – собственик и управляващ директор на „Вирджиния Рекърдс“.

Миналата година организаторите обявиха национален конкурс за творци, с който дадоха възможност на двама автори да станат част от тазгодишния творчески форум. Заради наложените нови рестрикции свързани с пандемията от COVID-19 публичното слушане на авторските демо записи бе отмено, а международното жури избра за победители Искрен Тончев – Искрата и Витали Езекиев.