Завръщането на сър Антъни Хопкинс

  • Сподели:
Завръщането на сър Антъни Хопкинс

84-годишният сър Антъни Хопкинс най-накрая се завърна на наградите Оскар в неделя вечер, докато бе приветстван с овации и споделящ целувка със съпругата си Стела.

Легендата в историята на киното връчи наградата за най-добра главна женска роля на Джесика Честейн и бе посрещнат с аплодисменти, докато се качваше на сцената на Dolby Theatre в Лос Анджелис.

Преди година сър Антъни избра да пропусне церемонията, като по-късно обясни, че е убеден, че няма да спечели статуетката за главна мъжка роля за образа си в ''Бащата''.

Той излезе на сцената само минути след шокиращото събитие, което стана повод за различни противоречия, а именно шамарът на Уил Смит отправен към комика Крис Рок. В последствие Уил Смит спечели Оскар за главна мъжка роля и произнесе емоционална реч, в която се извини на Академията за постъпката си.
''Каква вечер само! Уил Смит каза всичко, какво повече може да се добави след него. Нека имаме мир, любов и тишина'', коментира Хопкинс преди да връчи наградата на великолепната Честейн за ролята ѝ на Тами Фей.

Британецът се намираше в отлично настроение, споделяйки видео в социалните си мрежи, на което се подготвя танцувайки, докато закопчава смокинга си в неделя следобед. 
По-късно той бе заснет в компанията на стари приятели и колеги, включително Джуди Денч и неговия режисьор от ''Amistad'' Стивън Спилбърг
Той също бе забелязан да споделя прегръдка с Джуд Хил, която участва в тазгодишния филм ''Белфаст''.