Зрелищно 3D мапинг шоу за старта на DISNEY+ в България

  • Сподели:
Зрелищно 3D мапинг шоу за старта на DISNEY+ в България

Услугата вече е достъпна за българските потребители и предлага най-великите истории от Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и Star

Disney+, стрийминг услугата на The Walt Disney Company, вече e достъпна за потребителите в България. Стартът на услугата у нас бе отпразнуван със зрелищно 3D мапинг и светлинно шоу в района на Народния театър в София. Стотици жители и гости на столицата посетиха събитието и се докоснаха до обичани истории и герои, представени с впечатляващи визуални ефекти.

Върху фасадата на Народния театър беше показан 3D мапинг спектакъл, вдъхновен от някои от емблематичните филми, сериали и оригинални продукции, които са част от съдържанието на Disney+ в България. Шоуто включваше елементи от „Encanto“ („Енканто“) и „Frozen II“ („Замръзналото кралство“ 2) от Walt Disney Animation Studios, „Turning Red“ („Мей Червената панда“) и „Finding Dory“ („Търсенето на Дори“) от Pixar, продукциите на Marvel „Moon Knight“ и „Avengers: Endgame” („Отмъстителите: Краят“), „The Mandalorian“ от Star Wars, любими поредици на National Geographic, както и развлекателно съдържание от Star като „The Simpsons“ („Семейство Симпсън“) и „Only Murders in the Building“ и др. 

Друга атракция за посетителите бяха тематични инсталации в района на Народния театър, свързани с брандовете, налични на Disney+. Присъстващите на събитието имаха възможност да тестват услугата и да спечелят награди, включително и безплатен абонамент. 3D мапинг шоуто се проведе със съдействието на Народен театър „Иван Вазов“. Спектакълът е създаден от българскoтo студио за 3D мапинг и визуални ефекти MP-Studio. 

Десетки български известни личности и инфлуенсъри също отпразнуваха пристигането на стрийминг услугата в България. Най-голямата изненада за тях беше участието на двама специални гости – Мики Маус и Мини Маус. Това е първото посещение в България на най-известните анимационни герои в света, а появата им предизвика радост и вълнение у всички.

Disney+ предлага съдържание за всички възрасти, интереси и настроения и осигурява достъп до най-великите истории от Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и Star. Стрийминг услугата е достъпна у нас от 14 юни, а още при старта ѝ абонатите ще открият над 900 филма, повече от 600 сериала и 180 ексклузивни оригинални продукции.

Цената на Disney+ в България е 7.99 евро на месец или 79.90 евро за годишен абонамент. Потребителите получават достъп до висококачествено преживяване и имат възможност за едновременен стрийм на до 4 устройства, добавяне на до 7 профила и виртуално споделено гледане за до 6 души с функцията за групово гледане (Groupwatch feature). Disney+ е стрийминг домът за филми и сериали на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic, както и продукции като „Семейство Симпсън“ и много други. На определени международни пазари услугата включва и новия бранд за развлекателно съдържание Star. Знаковата стрийминг услуга на The Walt Disney Company, насочена директно към крайния потребител, е част от сегмента Disney Media & Entertainment Distribution.

Услугата предлага непрекъснато разрастваща се колекция от ексклузивни оригинални продукции, включително пълнометражни филми, документални филми, игрални и анимирани поредици и късометражно съдържание.

С безпрецедентен достъп до богатото филмово и телевизионно съдържание на Disney през годините, Disney+ е и ексклузивната стрийминг платформа за най-новите заглавия на The Walt Disney Studios.

Чрез Star услугата предлага и най-актуалните продукции на 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures и други. За допълнителна информация посетете disneyplus.com или открийте приложението Disney+ на повечето мобилни и connected TV устройства.