Анна Стефанова: "Принцеса Анна"

  • Сподели:
Анна Стефанова: "Принцеса Анна"

"Принцеса Анна" от издателство "Екрие"

"Принцеса Анна" е приказка за приятелството, за споделянето, за мечтите. С пожелание към хората и по-специално към малките читатели и слушатели, да се радват на живота, да ценят приятелите си и да им го показват. Всеки ден ни очакват безброй малки чудеса.

Детската книжка, която излeзна от печат на 13 май 2020 г., е поредното предизвикателство и реализирана мечта за Анна Стефанова. Всяка кралица най-напред е била нечия любима принцеса. Защото детските книги са сред най-важните книги, които някой някога някъде ще прочете и ще подари.

За автора:

Животът на Анна Стефанова се случва като в приказките. Анна е сред най-успешните и популярни млади български жени. Майка на две чаровни момчета – Александър и Симеон. Носителка на две корони: през 2017 г. става "Мисис България – Европа 2017", през 2018 г. в Гибралтар е на трето място в конкурса "Мисис Европа 2018".

В професионалното си развитие Анна е част от екипа на една от най-големите телекомуникационни компании в България.

В живота Анна Стефанова е лъчезарен човек, обича предизвикателствата, преследва мечтите си и не спира да се развива. Шоколадът е голямата ѝ страст – ежеседмично сътворява красота чрез ръчно правени шоколадови бонбони и сладкиши. Нима това не е магия?

Анна Стефанова: "Принцеса Анна"

Благодарение на активния си социален живот, многобройни познанства и приятелства в различни браншове и с най-различни хора, да избера партньор за реализирането на детската книжка се случи бързо.

Поразпитах приятели и повечето ми препоръчаха малкото семейно издателство "Екрие". Хареса ми слогана им: "В Екрие работим с творци и реализираме мечти".

С Галина Попова, която лично редактира книгата, се впуснахме в това вълшебно предизвикателство, а благодарение на красивите илюстрации на художничката Анна Бабич, детската книга стана книжно бижу за принцеси.

Аз като майка на две прекрасни момчета, Галя също е с две малки деца – момче и момиче, и двете обожаваме детските приказки и осъзнаваме колко е важна детската книга за всяко дете. Има значение какво послание носи, а какво по-хубаво от темата за приятелството.

Особено сега, след преживяната изолация и всички негативни емоции, които произтекоха от нея. Независимо от мястото, възраст, пол, раса, религия... приятелите са хората, които ни дават кураж и помагат в трудни моменти, споделят радостта ни в хубавите, да имаш истински приятели до себе си е богатство, няма две мнения.

Моят текст отлежава близо 6-7 години, но все не намирах време в забързаното ежедневие. Сега почувствах, че мога да се заема и да реализирам тази си мечта за детска книга.

Исках да създам нещо, което ще остане дълготрайно във времето, нещо красиво и много мило за мен, надявам се и за всички малки читатели – книга за принцеси. 

Анна Стефанова: "Принцеса Анна"
"Принцеса Анна" е приказка за приятелството, за споделянето, за мечтите
Анна Стефанова: "Принцеса Анна"

Принцеса Анна - книга за оцветяване