Божана Апостолова: "Божанчето и любовта на лебедите"

  • Сподели:
Божана Апостолова: "Божанчето и любовта на лебедите"

"Божанчето и любовта на лебедите" от издателство "Жанет 45"

"Божанчето и любовта на лебедите" е най-новата книга от поредицата за деца Малката Божана, която излиза от печат след "Малката Голяма Божана и най-щастливата Коледа".

Авторката Божана Апостолова пише за нея: "Книга за любовта, за онази красивата, истинската, моногамна любов, която кара сърцето ти да диша, да тупти и внушава, че любовта е едно красиво тайнство между двама, без значение дали между хора, или животни.

Тази вселенска истина е заложена в живота ни. Любовта на лебедите, тяхната готовност да умрат за любимия, когато него вече го няма, е потвърждение за взаимността в любовта, всичко онова, което живите същества са получили като дар от Бога.
Подробностите са в самата книга.
Приятно четене!"

Божана Апостолова

За автора

Божана Апостолова – поет, прозаик и издател – е родена на 9 май 1945 г. в с. Цар Асен, Пазарджишко, но от няколкогодишна до днес живее и работи в Пловдив. Завършва Българска филология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Велико Търново.

Два месеца преди 10 ноември 1989 г. Божана напуска тогавашната си месторабота като директор на Дома за култура към тогавашната Дирекция "Местна промишленост и битови услуги" и започва да се занимава с посредническа дейност, насочена към полиграфията – събира поръчки за етикети, дипляни, календари и др., които печата в държавната печатница в Пловдив.

Основава Издателство "Жанет 45", следва студио за предпечат, после малка печатница, която с годините се разраства в полиграфически комбинат с най-модерна техника, а през 2001 г. и Книжната борса "Жанет 2001".

Автор е на 10 стихосбирки, 4 романа и 12 книги за деца. Нейни книги и отделни творби са преведени на немски, турски, руски, италиански, унгарски, испански, сръбски, чешки, румънски, гръцки и др. езици.

Създател на Литературния фест "Пловдив чете" и перманентната културна инициатива "Младият Пловдив чете". През 1994 г. учредява най-престижната годишна национална награда за поезия "Иван Николов".